دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: ir.medilam.rec.1396.87

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghafourian S, khorami H, aziznezhad M, mahdian S. Design and manufacture of PH meter device with automatic creation of liquid with adjustable PH. Journal title 2022; 5 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1919-fa.html
غفوریان سبحان، خرمی حامد، عزیزنژاد میثم، مهدیان سمیه. طراحی و ساخت دستگاه PH متر همراه با ایجاد خودکار مایع با PH قابل تنظیم. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1919-fa.html


مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1239 مشاهده)
اندازه گیری PH یکی از متداولترین تکنیکهای تجزیه است که برای تعیین قدرت اسیدی یا بازی یک نمونه مورد استفاده قرار می گیرد. این کمیت با استفاده از معرف های رنگی اسید و باز (به صورت کاغذ یا محلول با مقیاس رنگی) و به روش الکترونیکی می تواند انجام گیرد. اندازه گیری PH به روش الکترونیکی به کمک یک الکترود انجام می گیرد. الکترود یک سنسور الکتروشیمیائی است که شامل یک الکترود شناساگر و یک الکترود مرجع ا ست. تاریخچه اندازه گیری مقدار اسیدی مایعات بصورت الکتریکی به سال ۱۹۰۶ بر می گردد زمانیکه ماکس کرمر (Max Cremer) در مطالعات خود بر روی واسط های مایع (بر هم کنش بین مایعات و جامدات) دریافت که واسط بین مایعات می تواند با پف کردن یک حباب کوچک شیشه ای و قرار دادن یک مایع داخل آن و دیگری در بیرون مورد مطالعه قرار گیرد. به این روش ولتاژ الکتریکی ایجاد شد که قابل اندازه گیری بود. H سنج پتانسیل الکتریکی بین کلرید جیوه در الکترود مرجع و مایع کلرید پتاسیم آن، مایع مجهول، محلول داخل الکترود شیشه ای، و پتانسیل بین این محلول و کلرید نقره را اندازه می گیرد. ولی تنها پتانسیل بین مایع مجهول و محلول داخل الکترود شیشه ای از یک نمونه به نمونه دیگری تغییر میکند. بنابراین مابقی ولتاژها بدون حضور در معادله سنجیده می شوند. الکترود مرجع جیوه سفید شامل یک تیوب شیشه ای با یک الکترود کلرید پتاسیم(KCl) در تماس نزدیک با المان کلرید جیوه در انتهای المان KCl میباشد. این یک ترکیب شکننده است، که با یک نوک اتصال مایع از جنس سرامیک متخلخل یا ماده ای مشابه در تماس می باشد. این نوع الکترودها به سادگی با فلزات سنگین و سدیم آلوده نمی شوند. الکترود شیشه ای شامل یک تیوب سفت شیشه ای است که یک حباب شیشه ای نازک به آن متصل می باشد.داخل آن محلول معلوم کلرید پتاسیم(KCl) بعنوان بافر ۷+PH می باشد.یک الکترود نقره ای با نوک کلرید نقره اتصال با محلول داخلی را برقرار می سازد. برای کم کردن تداخل الکترونیکی، پراب با یک غلاف ورقه ای محافظت شده است، غالبا در داخل الکترود شیشه ای یافت می شود. با توجه به زمان بر بودن اندازه گیری PH مواد با دستگاه PH متری که در حال حاضر وجود دارد، بر آن شدیم که از دستگاهی استفاده کنیم که قادر باشد در شرایط بهداشتی با در نظر گرفتن حداقل زمان و دخالت  نیروی انسانی PH مناسب را ارائه دهد. لذا دستگاه جدید قادر به انجام این امور بوده و از طرفی این مزیت را ایجاد می کند تا بتوانیم ساخت این وسیله را بومی کرده و هزینه های را با جلوگیری از نقل و انتقال و ارز کاهش دهیم. تزریق مایع جهت رسیدن به PH مورد نیاز بصورت دقیق و یکنواخت همراه با همزن با سرعت ملایم و یکنواخت از جمله نوآوری های این طرح می باشد، که به مراتب از خطرات کار با محلول توسط نیروی انسانی کاسته می شود. نمونه دستگاه PH متر فراوان می باشد ،ولی نمونه ای که مایع با PH انتخابی ایجاد کند و وقایع را بصورت نمودار ثبت کند وجود ندارد و اگر هم هست بصورت محدود و دور از دسترس  می باشد.
 
واژه‌های کلیدی: ph متر، اسیدی، بازی
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1401/3/23 | پذیرش: 1401/3/29 | انتشار: 1401/8/29

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb