دوره 1403، شماره 3 - ( پاییز 1403 1403 )                   جلد 1403 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1401.102

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

salehi E, Jalilian M, Ghyasi N, pakzad R. The effect of educational intervention based on transtheoretical model on the decision to perform mammography screening in rural women with low health literacy in Dalahoo County. Journal title 2024; 1403 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1899-fa.html
صالحی الهام، جلیلیان محسن، غیاثی نسرین، پاکزاد رضا. بررسی تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر مدل فرانظری بر تصمیم به انجام ماموگرافی در زنان روستایی با سطح سواد سلامت پایین در شهرستان دالاهو. عنوان نشریه. 1403; 1403 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1899-fa.html


چکیده:   (263 مشاهده)

در سراسر جهان سرطان ها عامل مرگ و میر جمعیت انسانی در گروه های سنی مختلف هستند و هیچ گروه سنی کاملا از بروز سرطان در امان نیست. در بین انواع مختلف سرطان، سرطان پستان شایع ترین بدخیمی مهاجم در زنان است. با توجه به اینکه طبق آمار ها از هر 8 زن 1 نفر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان می باشد و تشخیص زودرس بیماری، خطر مرگ ناشی از این بیماری را 25٪ یا 30٪ کاهش می دهد، لازم است تا زنان از 40 سالگی یا زودتر تصمیم به انجام ماموگرافی گرفته و این غربالگری را انجام دهند. یکی از مهم ترین الگوهای تغییر رفتار فردی و کمک به مراجعین برای اتخاذ رفتارهای جدید بهداشتی، الگوی فرا نظری می باشد که بر تغییر رفتار مرحله ای و گام به گام تاکید می نماید و براین اصل استوار است که تغییر رفتار و اتخاذ رفتار جدید در افراد نیازمند استفاده صحیح از استراتژی های مناسب تغییر شناختی و رفتاری است و براساس موازنه ذهنی فرد از مزایا و معایب انجام تغییر و میزان اطمینان و اعتماد فرد به خود و توانایی اش در پیاده سازی تصمیم صورت می گیرد. 
لذا در این مطالعه، تاثیر مداخله آموزشی بر تصمیم به انجام ماموگرافی در زنان روستایی  با سطح سواد سلامت پایین در شهرستان دالاهو مورد بررسی قرار خواهد گرفت و فرضیه اصلی تحقیق این خواهد بود که " مداخله آموزشی منجر به پیشرفت معنی دار گروه آزمون مداخله در مراحل تغییر انجام غربالگری ماموگرافی در مقایسه با گروه کنترل سه ماه و شش ماه بعد از مداخله آموزشی می شود."معیارهای ورود به مطالعه شامل سن 40-69 سال، عدم انجام غربالگری ماموگرافی در 2 سال اخیر، عدم انجام معاینه سرطان پستان توسط پزشک در سال اخیر، عدم انجام خودآزمایی پستان حداقل 4 مرتبه ( به طورکلی)در سال اخیر،عدم ابتلا بستگان درجه یک به سرطان پستان،  سکونت در روستا، تحصیلات حداقل ابتدایی، سطح سواد سلامت پایین و قرار داشتن در مراحل پیش تفکر و تفکر مدل مراحل تغییر می باشد تفکر مدل مراحل تغییر می باشد.
 و همچنین معیار های خروج از مطالعه شامل ابتلا یا سابقه ابتلا به توده فضاگیر پستان، ابتلا یا سابقه ابتلا به بیماری های روانی،  بارداری، شیردهی، عدم تمایل به شرکت در مطالعه،  سابقه شرکت در کلاس های آموزشی غربالگری سرطان پستان می باشدداده های پیش آزمون با استفاده از پرسشنامه های مدل مراحل تغییر و پرسشنامه های سنجش سازه های مدل فرانظری جمع آوری خواهند شد. برای گروه مداخله، با توجه به نتایج ارزشیابی تشخیصی اولیه، برنامه مداخله ای و آموزشی مبتنی بر سازه های شناسایی شده طراحی و اجرا خواهد شد.
داده های پس آزمون در دو مرحله 3 و 6 ماه پس از اجرای مداخله آموزشی و بصورت خودگزارشی جمع آوری خواهند شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری spss نسخه 27 و با در نظر گرفتن سطح معنی داری 05/0 و با راه اندازی آزمون های آماری  کای اسکوئر و آزمون اندازه های تکراری[1] استفاده خواهد شد

 


[1] Repeated Measures




 

     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: علوم بهداشتی
دریافت: 1401/3/7 | پذیرش: 1401/4/28 | انتشار: 1403/9/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb