دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 931017/42

Moayeri A, Abbasi N, Ramz K. Effect of combination Aloe vera and Vitis vinifera leave Extract on the Healing of Second-degree burn Wounds in rats. Journal title 2022; 5 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1861-fa.html
معیری اردشیر، عباسی ناصر، رمز خلود. : بررسی تعیین اثر ترکیب عصاره برگ‌های Aloe vera و vinifera Vitis برروی بهبود سوختگی درجه دوم در موش‌های رت نژاد ویستار. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1861-fa.html

گروه آموزشی آناتومی و تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
نظر به اهمیت سوختگی در جوامع انسانی وبا توجه به این­که خسارت­های جانی واقتصادی فراوانی بر جوامع انسانی ازجهت مداوا وترمیم ضایعات تحمیل می­کندامروزه توجه به داروهای گیاهی می­تواند درکاهش اثارمنفی داروهای صناعی موثر باشد .
هدف : هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ترکیب عصاره برگ­هایAloe vera  و  Vitis vinifera برروی بهبود زخم سوختگی درجه دوم می­باشد این سوختگی در موش­های نر نژاد ویستار انجام میشود وبا اثرات درمانی در گروه­های مداوا شده با SSD ,  کنترل , شم  مقایسه خواهد شد .
مواد وروش­ها :
72  سر موش نر نژاد ویستار در 12 گروه 6تایی وبه ­طور برابر انتخاب شدند سوختگی پس از تراشیدن پشت انها با یک ابزار تیز (shave)ایجاد گردید وسپس منطقه بدون مو بایک وسیله به قطر 10mm سوختگی درجه دوم ایجاد خواهد شد.
منطقه سوختگی در گروه 1 به وسیله هیچ ماده ای مداوا نخواهد شد  (کنترل ) ، در گروه 2 مداوا تنها به وسیله اوسرین (کرم پایه ) صورت  خواهدگرفت   در گروه سوم به وسیله(سیلورسولفادیازین  ( SSDمداوا انجام  خواهد شد در گروه­های 4تا7 به وسیله غلظت­های 5% ، 1% ،  1.5% و 2% از آلوئه ورا در کرم پایه اوسرین وگروه 11-8 به وسیله غلظت­های 5% ، 1% ،  1.5% و 2% از Vitis vinifea  در کرم پایه اوسرین  و گروه 12 بصورت ترکیب دو عصاره برگ­های Aloe vera و Vitis vinifea  (5/1  :  5/1  ) مورد استفاده قرار خواهد گرفت ومداوا توسط این پمادها 2 بار در روز و به مدت 21 روز صورت خواهد گرفت بعداز 21 روز نمونه بردار از بافت­ها انجام خواهد شد وتوسط پاتولوژِیست وبه صورت یک سویه کور بررسی خواهد شد .

نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1401/1/27 | پذیرش: 1401/3/29 | انتشار: 1401/3/29