دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی
چکیده:   (410 مشاهده)
مقدمه و هدف: تغذیه تکمیلی نقش اساسی در رشد و نمو و پیشگیری از سوء­تغذیه کودکان زیر دو سال دارد. هدف از این مطالعه تعیین اثربخشی مداخله آموزشی مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی بر عملکرد مادران در خصوص تغذیه تکمیلی شیرخواران 6 تا 18 ماهه شهر اندیمشک است.
          مواد و روش‌­ها: مطالعه حاضر در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول یک مطالعه توصیفی با شرکت270 مادر دارای کودک 6 تا 18 ماهه مراجعه­‌کننده به شش مرکز بهداشتی درمانی که به صورت نمونه­گیری تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند، انجام شد. نتایج مطالعه توصیفی، به­منظور نیاز­سنجی مداخله آموزشی مورد تحلیل قرار گرفت. در مرحله دوم، بر اساس نتایج مطالعه توصیفی، مداخله آموزشی مناسب طراحی و اجرا شد. مداخله آموزشی با شرکت دو گروه مداخله (32 نفر) و کنترل (35 نفر) به مدت سه هفته اجرا شد. داده­ها با استفاده از پرسش­نامه 53 آیتمی در دو مرحله قبل و یک ماه بعد از مداخله گرد­آوری شد و با استفاده از نرم­افزار آماری  SPSSو آزمون‌­های توصیفی، همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی چندگانه، تحلیل واریانس یک­طرفه، کای اسکور، آزمون تی مستقل و تی ­زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: علوم بهداشتی
دریافت: 1394/6/8 | پذیرش: 1394/8/17 | انتشار: 1401/10/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.