Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1400.229
گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده: (971 مشاهده)
پرستاران عمده ترین بخش نیروی انسانی نظام های خدمات بهداشتی درمانی را تشکیل می دهند. یکی از عوامل مهم و موثر بر عملکرد پرستاران موضوع رضایت شغلی است که نظر صاحب نظران این حرفه را به خود معطوف داشته است. از جمله اهداف نهایی زندگی انسان ها دستیابی به شادکامی ذهنی است و اصولا در زندگی حرفه ای خود نیز به دنبال رضایت شغلی و رضایت از زندگی هستند. در حقیقت برخورداری از سطوح بالای رضایت از زندگی یکی از شاخص های اصلی پیشرفت اجتماعی افراد است. محققان بر این باور هستند که رضایت از زندگی اندک می تواند بر یک سازمان اثرات منفی داشته باشد
یکـی از عوامـل تأثیرگـذار بـر سـلامتی کارکنـان، شـغل آن هـا اســت کــه طــی فرآینــد اشــتغال بــه کار بــه واســطه رویارویــی کارکنـان بـا عوامـل مختلـف، سلامتی آنـان در معـرض خطـر قــرار مــی گیــرد کــه ایــن مســئله در مــورد حرفــه پرســتاری بیشــتر مشــهود اســت.اســترس و خســتگی پرســتاران مــی توانـد جوانـب حیاتـی و بحرانـی عملکـرد آنهـا را از جملـه توانایـی حـل مشـکل، توانایـی تصمیـم گیـری و خلاقیـت متاثـر سـاخته و نهایتـا منجـر بـه اختـلال در مراقبـت شـود.
بررسـی رضایـت از زندگـی در سیسـتم هـای مراقبـت بهداشـتی از ایـن جنبـه مهـم اسـت کـه پژوهـش هـای انجـام شـده نشـان داده ایـن مفهـوم در تعامـل کامـل بـا سـلامتی اسـت و ارتبــاط تنگاتنگــی بیــن ســلامت جســم و روان و رضایــت از زندگـی وجـود دارد. افـرادی کـه رضایـت از زندگـی بالاتـری دارنـد از شـیوه هـای مقابلـه موثرتـر و مناسـب تـری اسـتفاده مـی کننـد، عواطـف و احساسـات مثبـت عمیـق تـری را تجربـه مـی کننـد و از سـلامت عمومـی بالاتـری برخوردارنــد.
این مطالعه، توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی است. جامعه این پژوهش پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر ایلام در سال 1400 می باشند. حجم نمونه 146 پرستار شاغل تخمین زده می شود که از میان پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی شهر ایلام به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه بندی انتخاب می شوند. 10 درصد برای ریزش نمونه مدنظر می باشد. در این مطالعه از3 پرسشنامه رضایت شغلی پرستاران براساس پرسشنامه رضایت شغلی مینه سوتا و رضایت از زندگی پرستاران براساس پرسشنامه رضایت از زندگی داینر و سلامت روان پرستاران براساس پرسشنامه سلامت روان(SCL-25 ) استفاده خواهد شد.
از آنجایی که داشتن رضایت شغلی در پرستاران و همچنین ارتباط آن با رضایت از زندگی و سلامت روان آن ها، به ارتقاء کیفیت مراقبت از بیماران و افزایش بهره وری آنان و بهتر شدن خدمات ارائه شده توسط آن ها می انجامد، لذا انجام بررسی های علمی در این زمینه و استفاده از نتایج آن در جنبه های مختلف حرفه پرستاری می تواند پیامد های مفیدی برای ایفای نقش مراقبتی، آموزشی، مدیریتی، درمانی و نیز زندگی فردی پرستار داشته باشد.
نوع مطالعه:
مقطعی (Cross sectional) |
موضوع پروپزال:
بهداشت و پرستاری دریافت: 1400/10/4 | پذیرش: 1400/12/11 | انتشار: 1402/3/10