دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kenarkoohi A, Falahi S, Karimian M, Balavandi F, Bastani E, Ghaysouri A. Detection of Surface Contamination by Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 (SARS-CoV-2) in Hospital wards. Journal title 2021; 4 (3)
کنارکوهی عذرا، فلاحی شهاب، کریمیان محمد، بالاوندی فیروز، باستانی الهام، قیصوری عباس. شناسایی آلودگی سطوح باویروس SARS-2 در بخش های بیمارستانی. عنوان نشریه. 1400; 4 (3)

دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
  1. خلاصه ضرورت اجرای طرح:
قابلیت انتقال بسیار سریع سندرم حاد تنفسی حاد کروناویروس 2، نگرانی در مورد مسیرهای مختلف انتقال آن را برانگیخته است. مقامات رسمی از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها اذعان کرده اند که COVID-19 یک بیماری جدید است و آنها هنوز در حال یادگیری نحوه شیوع آن هستند. شناخت نحوه انتقال بیماری عفونی در حال ظهور، عامل اصلی در محافظت از کارکنان مراقبت های بهداشتی و اجرای اقدامات مؤثر در بهداشت عمومی است.
مسیر اصلی انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر است. به طور خاص، افراد در تماس نزدیک و از طریق قطرات تنفسی که توسط شخص از طریق سرفه یا عطسه از بدن خارج می شود، آلوده می شوند. با این حال، راه دیگر انتقال ویروس از طریق لمس یک سطح یا شیء آلوده به ویروس و سپس لمس دهان ، بینی یا احتمالاً چشمان است. خطر انتقال عفونت از سطوح آلوده به ویژه در محیط های بیمارستانی اهمیت پیدا می کند. جایی که بیشترین ازدحام بیماران مبتلا به کووید 19 وجود دارد. پس از انتقال هوا / قطرات هوا وقطرات تنفسی ، به نظر می رسد بیشترین خطر از سطوح  با لمس زیاد مانند، دستگیره درها، وسایل و تجهیزات بیمارستان در اتاق بیماران، وجود داشته باشد.
دانستن میزان آلودگی زیست محیطی SARS-CoV-2 در بخش های COVID-19 برای بهبود شیوه های ایمنی برای کارکنان پزشکی و پاسخ به سؤالات مربوط به انتقال SARS-CoV-2 در بین مردم بسیار مهم است.علاوه بر این، شناسایی سطوح آلوده و تجهیزات آلوده در بیمارستان موجب می شودکنترل عفونت با دقت بیشتری انجام گیرد و از انتشار عفونت توسط سطوح و تجهیزات جلوگیری شود.

نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1399/2/13 | پذیرش: 1399/4/17 | انتشار: 1400/8/15