دوره 1402، شماره 4 - ( زمستان 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mameneh M, Azadi A, Mohammadi S. Evaluation the marital satisfaction rate among nurse couples working in selected educational hospitals in 2020. Journal title 2023; 1402 (4)
مامنه مهدی، آزادی آرمان، محمدی سارا. ارزیابی میزان رضایت از زندگی زناشویی در بین زوجین پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی منتخب در سال 1399. عنوان نشریه. 1402; 1402 (4)

گروه آموزشی اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
ازدواج یکی از مهم ترین رویداد های موثر در زندگی و میزان بهزیستی فرد است و از طریق آن، طرفین ضمن استقلال نسبی در جهت تکامل و شکوفایی یکدیگر تلاش می کنند. از طرفی، یکی از جنبه های بسیار مهم نظام خانوادگی، رضایتی است که همسران در ازدواج تجربه می کنند. از جمله مشاغلی که از دیرباز در تمام مدت شبانه روز فعال بوده پرستاری می باشد. بنا برگفته پرستاران، کار شیفتی اثرات منفی بر شرایط اجتماعی و خانوادگی آنها گذاشته و باعث از هم گسیختگی فعالیت های اجتماعی مشترک آنها با همسرانشان می شود که این وضعیت می تواند به صورت جدی سلامت روانی آنها را به خطر اندازد. نوبت کاری و بدنبال آن شرایطی چون غیبت از منزل در ساعات مختلف شبانه روز، انتقال فشارهای محل کار به محیط خانه و نیز عوامل محیطی و شغلی که پرستار در محل کار با آنها مواجه است، موجب دوری از جامعه، افزایش افسردگی و کاهش تعاملات بین زوجین شده و می تواند خطر کاهش کیفیت روابط زناشویی را بدنبال داشته باشد. این در حالیست که رضایت در زندگی زناشویی در بین پرستاران زمانی بیشتر حائز اهمیت است که زوج هر دو پرستار باشند و به این ترتیب نگرانی در رابطه با رضایت زناشویی دو چندان می شود. در واقع هدف محققین در این تحقیق بررسی میزان رضایت از زندگی زناشویی در بین زوجینی است که هر دو پرستار می باشند.

واژه‌های کلیدی: رضایت زناشویی، زوجین پرستار
متن کامل [DOCX 142 kb]   (1 دریافت)
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1399/2/3 | پذیرش: 1401/5/30 | انتشار: 1402/10/10