دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.037

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalilian M, Mirzaei A, Kakaei H, Bakhtiyari S, Mazloomi S, Nourmoradi H. Investigation of health information-seeking behavior related to covid-19 disease in young people of Ilam province. Journal title 2022; 5 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-916-fa.html
جلیلیان محسن، میرزایی امین، کاکایی حجت اله، بختیاری سالار، مظلومی سجاد، نورمرادی حشمت اله. بررسی رفتارهای جستجوی اطلاعات بهداشتی مرتبط با بیماری کووید-19 در جوانان استان ایلام. عنوان نشریه. 1401; 5 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-916-fa.html


گروه آموزشی بهداشت عمومی و آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (516 مشاهده)
امروزه اطلاعات بهداشتی توسط افراد به دلایل مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. تنوع بالای اطلاعات، رشد سریع علم، نگرانی های مرتبط به سلامتی، دریافت اطلاعات پیشگیری از بیماریها و موارد اینچنین باعث شده افراد این اطلاعات را در کانال های ارتباطی متعدد دنبال نمایند. بزرگسالانی که اطلاعات بهداشتی را از طریق اینترنت و رسانه های اجتماعی به صورت آنلاین بدست می آورند، اکثرا زنان، بزرگسالان جوانتر و افرادی هستند که درآمد خانوادگی بالاتر و تحصیلات عالی دارند. کاربران برای دریافت این اطلاعات از رسانه های مختلف از قبیل تلویزیون، اینترنت، پرسنل شاغل در مشاغل حوزه سلامت، کتب، روزنامه ها و مجلات دریافت می نمایند.
شناسایی منابع اصلی دریافت اطلاعات بهداشتی در زمان وقوع یک بحران سلامتی در سطح جامعه، نقش بسزایی در هدایت افکار و رفتارهای بهداشتی دارد. دسترسی به اطلاعات با درجه قابلیت اعتماد و اعتبار بالا باعث مدیریت سریع بحران توسط متولیان و سیاستگذاران می شود. دسترسی به اطلاعات مربوط به سلامتی، اضطراب کابران در مواجهه با مسائل بهداشتی و به دنبال آن موقعیت های استرس زا را کاهش می دهد همچنین باعث افزایش توانایی آنها برای مراقبت از خود و غلبه بر ریسک فاکتورها می شود.
 رفتار جستجوی اطلاعاتی افراد، تحت تاثیر قرار عواملی از قبیل عوامل تجربه، مهارت های رایانه ای، نیازهای اطلاعاتی، دانش، سن، جنس، شخصیت و احساسات باشد، عوامل مرتبط با سیستم نیز مانند قابلیت جستجو، نحوه برجسته سازی و ارائه اطلاعات، نمایش اطلاعات، وجود راهنماها و سایر متغیرهای نمایش می تواند مهم باشد، سایر عوامل از قبیل عوامل اجتماعی و محیطی؛ مانند عوامل جمعیت شناختی، عوامل فرهنگی و اقتصادی، گروه های اجتماعی و شغل، و همچنین عوامل مرتبط با اطلاعات؛ مانند نوع سند، ساختار اطلاعات، نوع و اندازه فایل و نحوه دسترسی به منبع اطلاعات نیز می تواند موثر باشد. با شناخت دقیق این عوامل و همچنین کنترل آنها، می توان رفتارهای جستجوی اطلاعات توسط جستجوگر را به مسیرهای خاصی هدایت کرد.
در شرایط فعلی دنیا و پاندمی غافلگیر کننده بیماری کووید-19، رفتارهای جستجوی اطلاعات مرتبط با این بیماری در افراد تغییر کرده و الگوهای جستجو متاثر از این وضعیت شده اند به نحوی که بسیاری از افراد از منابع نختلف اطلاعات استفاده می نمایند و این امر باعث افزایش آشفتگی ذهنی، تعارض در تصمیم گیری و انجام غیر منسجم بعضی از رفتارها شده است. بنابراین تحلیل رفتارهای جستجوی اطلاعات بهداشتی می تواند شناخت مناسبی از الگوهای جستجو و همچنین کانال های ترجیحی ارائه کننده اطلاعات در افراد سطح جامعه فراهم نماید. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی رفتارهای جستجوی اطلاعات بهداشتی مرتبط با بیماری کووید-19 در جوانان استان ایلام انجام خواهد شد.
 
متن کامل [DOCX 137 kb]   (443 دریافت)    
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: علوم بهداشتی
دریافت: 1399/1/25 | پذیرش: 1399/2/16 | انتشار: 1401/3/29

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb