دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.038

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei A, Nourmoradi H, Kazembeigi F, Jalilian M, Kakaei H. Prediction of Preventive Behaviors of COVID-19 in Iranian General Population: Applying the Extended Health Belief Model. Journal title 2021; 4 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-890-fa.html
میرزایی امین، نورمرادی حشمت اله، کاظم بیگی فاروق، جلیلیان محسن، کاکایی حجت اله. پیشگویی رفتارهای پیشگیرانه از بیماری کووید- 19 (COVID-19) در جمعیت عمومی ایران: بکارگیری مدل اعتقاد بهداشتی توسعه یافته. عنوان نشریه. 1400; 4 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-890-fa.html


گروه آموزشی بهداشت عمومی و آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2200 مشاهده)
بیماری کرونا اکنون به یک بیماری همه گیر تبدیل شده است و در 207 کشور، منطقه یا سرزمین گسترش یافته است. از 3 آوریل 2020، در مجموع 976،249 موارد تایید شده بیماری کرونا با 50489 مرگ و میر تایید شده در سراسر جهان گزارش شده است. ایران هفتمین کشور با بیشترین عوارض COVID-19 و ششم کشوری است که بیشترین مرگ و میر ناشی از COVID-19 با 3160 کشته را دارد. مدادمی که درمان قطعی یا واکسن برای بیماری کرونا وجود نداشته باشد، رفتارهای افراد در پیشگیری و کنترل بیماری بسیار مهم است.
در شرایط فعلی، مداخلات آموزش بهداشت مهمترین رویکرد برای پیشگیری و کنترل COVID-19 است. با این حال، برای افزایش اثربخشی مداخلات آموزشی، نیاز به ارزیابی صحیح آموزشی است. بنابراین، واکنشهای روانشناختی و رفتاری از عامه مردم نقش مهمی در پیشگیری و کنترل شیوع COVID-19 دارد. قبل از برنامه ریزی و اجرای برنامه های آموزش سلامت برای ارتقای رفتارهای پیشگیری کننده از COVID-19، لازم است نیازهای آموزشی به طور دقیق ارزیابی شوند. از این رو، هدف از مطالعه حاضر تعیین پیش بینی کننده های رفتاری پیشگیری از COVID-19 با استفاده از مدل اعتقاد بهداشتی توسعه یافته است.
یک مطالعه مقطعی با مشارکت حداقل 385 نمونه از جمعیت عمومی کشور ایران اجرا خواهد شد. حجم نمونه مورد نمونه گیری به صورت در دسترس و از طریق آن لاین انجام می شود .بدین صورت که لینک پرسشنامه آنلاین از طریق شبکه های اجتماعی ارتباط مجازی از جمله تلگرام و واتس آپ که در کشور ایران رایج هستند، در سراسر ایران منتشر می شود .هدف از انجام مطالعه و توضیحات ضروری در مورد نحوه تکمیل پرسشنامه همراه با لینک پرسشنامه برای افراد ارسال می شود. افراد متمایل به تکمیل پرسشنامه بعد از تکمیل فرم رضایت آگاهانه آنلاین برای شرکت در مطالعه، پرسشنامه را تکمیل خواهند کرد. داده های گرداوری شده وارد نرم افزار آماری SPSS شده و با آزمون­های آماری مناسب تجزیه و تحلیل خواهد شد.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: علوم بهداشتی
دریافت: 1399/1/18 | پذیرش: 1399/12/22 | انتشار: 1400/3/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb