دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohtadi M, Ghaysouri A, Shafiei E. Investigation of the effect of intravenous immunoglobulin or IVIG in coronary patients with severe symptoms. Journal title 2021; 4 (2)
مهتدی مینا، قیصوری عباس، شفیعی الهام. بررسی تاثیر تجویز داروی ایمونوگلوبولین وریدی یا IVIG در بیماران کرونایی با علایم شدید. عنوان نشریه. 1400; 4 (2)

مرکز تحقیقات آسیب‌های روانی و اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
ایمونوگلوبولین وریدی (IVIG) محصول خون وریدی است. این محصول شامل مخلوط آنتی بادی IgG ، چند ظرفیتی، استخراج شده از پلاسمای بیش از یک هزار اهداکنندگان خون می باشد(1). مکانیسم دقیقی که توسط آن IVIGعوامل التهابی آسیب رسان را سرکوب می کند به احتمال زیاد چند عاملی است(2). به عنوان مثال، گزارش شده است که IVIG می تواند از مرگ سلولی ناشی از دخالت فاکتورالتهابی جلوگیری کند. شاید یک نظریه عمومی تر این باشد که اثرات سرکوب کننده سیستم ایمنی IVIG، از طریق گلیکوزیلاسیون قسمت IgG Fc انجام می شود. با اتصال به گیرنده های سلول های عرضه کننده آنتی ژن ، IVIG می تواند بیان اثرمهاری گیرنده های قطعه Fc وFcg RIIB  را افزایش داده، و نیمه عمر آنتی بادیهای خودبخودفعال شونده را کاهش دهد. توانایی IVIG  در سرکوب پاسخ های ایمنی بیماری زا توسط این مکانیسم وابسته به حضور یک گلایکان سیالیزه شده در موقعیت 4.84-CH2 IgG است. به طور خاص، اضافه شدن مجددیک واحد سیالیل بهIVIG می تواند منجربه ازدست رفتن فعالیت درمانی IVIG شود.(3)

نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1399/1/17 | پذیرش: 1399/1/25 | انتشار: 1400/6/10