دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.003

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azami M, Karimian M. Computed tomography (CT) Scan findings in 2019 novel coronavirus (COVID-19) patients: a systematic review and meta-analysis study. Journal title 2020; 3 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-877-fa.html
اعظمی میلاد، کریمیان محمد. یافته های CT اسکن در بیماران مبتلا به COVID-19) 2019 novel coronavirus): یک بررسی مرور سیستماتیک و متاآنالیز. عنوان نشریه. 1399; 3 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-877-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2620 مشاهده)
با شروع ماه دسامبر سال 2019، موارد متعددی از پنومونی با علت ناشناخته در ووهان، در استان هوبئی چین گزارش شد. در 7 ژانویه سال 2020، یکnovel coronavirus ، severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 (SARS­CoV­2); توسط دستگاههای چینی از طریق rT-PCR (polymerase chain reaction) نمونه های دستگاه تنفسی بیماران به عنوان ارگانیسم عامل شناخته شده است. متعاقباً توسط 2019nCoV WHO (World Health Organization) نامگذاری شد (1). همچنین شواهد پیدا شده است که می تواند از طریق قطرات تنفسی، تماس و حتی از طریق مدفوع و دهان به مدفوع نیز منتقل شود (2-3). علاوه بر این، از نظر اتیولوژی، ویرولانس یک پاتوژن ممکن است در طول تغییر میزبان به شدت افزایش یابد (4-5)، و در مقابل، ویرولانس از طریق فعل و انفعالات طولانی مدت host-parasite کاهش می یابد (6)
COVID-19 در درجه اول از طریق قطرات تنفسی و تماس تنگاتنگ پخش می شود، که دوره incubation معمولاً بین 1 تا 14 روز و علائم رایج پس از شروع تب، سرفه خشک، خستگی و تظاهر تدریجی تنگی نفس است. افرادی که این ویروس را حمل می کنند منبع عفونت حتی در دوره incubation هستند و تشخیص زودهنگام این بیماری یا حامل ویروس برای جلوگیری از شیوع بیشتر آن بسیار مهم است. با این وجود، تأیید عفونت این ویروس نیاز به وجود نوکلئیک اسید دارد ویروس که در سواب ها، ترشحات و خلط از مجاری تنفسی، خون یا مدفوع شناسایی شده است (7).
Computed tomography (CT) Scan در تشخیص و پیگیری درمان بیماری های ریه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در بررسی مطالعات، ویژگی های تصویربرداری از پنومونی  Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) متنوع است ، از ظاهر طبیعی گرفته تا تغییرات پراکنده در ریه ها. علاوه بر این ، الگوهای رادیولوژیک مختلف در زمان های مختلف در طول دوره بیماری مشاهده می شود. از آنجا که زمان شروع علائم و ایجاد acute respiratory distress syndrome (ARDS) در بین بیماران اولیه مبتلا به پنومونی COVID-19 کوتاه بوده است، تشخیص زودهنگام این بیماری برای مدیریت این بیماران ضروری است (8).
مطالعات متعددی در رابطه با یافته ای CT اسکن در بیماران COVID-19 انجام شده است و نتایج متناقض است (9-48).در مطالعات مرور سیتماتیک و متاآنالیز به سبب مرور ساختاریافته همه مستندات و ترکیب آنها می تواند موجب به وجود آمدن تصویر کامل تری از ابعاد موضوع گردد. یکی از اهداف اصلی مطالعات متاآنالیز که ترکیبی از مطالعات مختلف است، کاهش تفاوت بین پارامترها به واسطه ی افزایش تعداد مطالعات درگیر در فرآیند آنالیز است و یکی دیگر از اهداف مهم متاآنالیز، پی‌بردن به موارد عدم همسانی نتایج و علل آنهاست (49-51). لذا مطالعه ی حاضر با هدف بررسی یافته های CT در بیماران COVID-19 در زمان پذیرش انجام خواهد شد.
واژه‌های کلیدی: CT اسکن، COVID-19، متاآنالیز
     
نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1399/1/16 | پذیرش: 1399/7/7 | انتشار: 1399/7/7

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb