دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1398.062

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

karimipour Z, Jalilian M, Sharifi N, Seidkhani H. The effectiveness of educational intervention to promote preventive behaviors of gestational diabetes mellitus among rural women of Shoush city. Journal title 2021; 4 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-760-fa.html
کریمی پور زهرا، جلیلیان محسن، شریفی نسیبه، صیدخانی حسین. بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر بهبود رفتارهای پیشگیری کننده از دیابت بارداری در زنان روستایی شهرستان شوش. عنوان نشریه. 1400; 4 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-760-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایلام گروه آموزش بهداشت
چکیده:   (1736 مشاهده)
دیابت بارداری یک درجه از عدم تحمل گلوکز است که در طول بارداری شروع می شود و با افزایش قندخون ناشی از نقص در ترشح انسولین یا فعالیت انسولین یا هردو مشخص می شود.
طبق آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال 2015، تعداد یکصد و نود و نه  میلیون زن مبتلا به دیابت در دنیا وجود دارد که این تعداد تا سال 2030 به بیش از 313 میلیون نفر خواهد رسید. شیوع گزارش دیابت بارداری در ایران در سال 2015 از 3/1 درصد تا 8/18 درصد  گزارش شده است که بالاترین شیوع آن در شهر کرج (8/18%) و کمترین شیوع در شهر اردبیل (3/1%) می باشد.
دیابت بارداری  بین هفته 28ـ24 حاملگی تشخیص داده می شود و ریسک فکتورهای بیماری  شامل سن بالای مادران، چاقی، فعالیت بدنی ناکافی، قومیت، سابقه خانوادگی دیابت نوع2، سابقه کودک ماکروزومی و سابقه دیابت بارداری هستند.
بخشی از عوارض قرار گرفتن در معرض غلظت گلوکز شامل افزایش بروز دیابت نوع2 در فرزندان بالغ مادران دیابتی، تغییرات قلبی عروقی از جمله فشارخون بالا می باشد و دو پیامد درازمدت دیگر، توسعه سندروم متابولیک و چاقی در فرزندان است. با توجه به اینکه خطر افزایش دیابت بارداری در کوتاه مدت و بلند مدت ابتلا به بیماری را در سالهای آینده افزایش می دهد، لذا شاخص توده بدنی قبل و حین بارداری مهم است که توصیه شده، زنانی که وزن سالم دارند (نمایه توده بدنی (9/24ـ 5/18) مقدار 16ـ 15کیلوگرم وزن در طول بارداری اضافه کنند و زنانی که اضافه وزن دارند 5/11ـ 7 کیلوگرم و زنان چاق بطور محدود 9ـ 5 کیلوگرم افزایش وزن بگیرند.  بنابراین اصلاح شیوه زندگی و اتخاذ رفتارهای سالم بخصوص انجام فعالیت بدنی و داشتن تغذیه مناسب می تواند نقش بسزایی در کاهش شانس ابتلا به دیابت بارداری در زنان باردار داشته باشد. به نحوی که اثبات شده است که انجام فعالیت بدنی نرمال در طول دوران بارداری مقاومت به انسولین را کاهش می دهد و خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهد. با توجه به موارد ذکر شده، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی بر بهبود رفتارهای پیشگیری کننده از دیابت بارداری در زنان روستایی شهرستان شوش انجام خواهد گرفت.
واژه‌های کلیدی: دیابت بارداری، بهبود، شوش
     
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع پروپزال: علوم بهداشتی
دریافت: 1398/10/20 | پذیرش: 1399/12/25 | انتشار: 1400/3/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb