دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azami M, Karimian M, Salamati M. The Relationship between Metabolic Syndrome and Erosive Esophagitis: A Systematic Review and Meta-Analysis Study. Journal title 2022; 4 (4)
اعظمی میلاد، کریمیان محمد، سلامتی مجید. ارتباط سندرم متابولیک و ازوفاژیت اروزیو: یک مطالعه ی مرور سیستماتیک و متاآنالیز. عنوان نشریه. 1400; 4 (4)

دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) شامل ریفلاکس غیرطبیعی از محتویات معده به داخل مری است. این جریان غیرمتعارف از محتویات معده به مری که به علت مواجهه مزمن با اپیتلیوم مری با اسید معده esophagitis رخ دهد که می تواند سبب آسیب مخاطی مری، خونریزی یا زخم شود (1-3).
GERD شایعترین بیماری های دستگاه گوارش فوقانی در کشورهای غربی است و 10 تا 20 درصد از جمعیت دارای علائم هفتگی هستند (4-6). شیوع آن در شرق دور (ژاپن) و دیگر مناطق آسیا نیز افزایش یافته است (7).
بر اساس یافته های ازوفاگوگاسترودئودنوسکوپی، GERD به سه دسته طبقه بندی می شود:
EE به تغییرات بافتی در مخاط مری در بررسی اندوسکوپی فوقانی اطلاق می شود که به یک مشکل عمده بهداشتی در کشورهای غربی مبدل شده است و مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند که میزان بروز آن در حال افزایش است (9).
سندرم متابولیک(MetS) یک اختلال پیچیده است که شامل چاقی مرکزی، هیپرگلیسمی، HTN، high-density lipoprotein cholesterol (HDL-C) و hypertriglyceridemia، می باشد. علاوه بر اینکه با بیماری های قلبی عروقی و دیابت همراه است، MetS و عناصر آن با بیماری های مختلف دستگاه گوارش، عملکرد کبدی غیرطبیعی و سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز همراه است (10-12). این بیماری یک پنجم از جمعیت کشورهای توسعه یافته را درگیر کرده است و شیوع آن با سن افزایش می یابد. شیوع MetS در آمریکا تقریبا 24%، در اروپا 12% و در بیشتر کشورهای آسیایی 10 تا 40% است (13-14)
ادبیات اخیر رابطه ی بین MetS و GERD را هیپوتز (hypothesize) کرده اند (15). بیشتر مطالعات با بررسی ارتباط چاقی و GERD نشان داده اند که چاقی می تواند سبب افزایش قابل توجهی در خطر ابتلا به علائم GERD و EE منجر شود(16-20)
اگر چه مطالعات متعدد نشان داده اند که هر یک از اجزای MetS می توانند یک عامل خطر برای EE باشند اما ارتباط بین MetS و EE هنوز یک موضوع چالش برانگیز است به طوری که در مطالعات این ارتباط متناقص گزارش شده است (21-30).
متاآنالیز یک روش آماری برای ترکیب داده های مطالعات متعدد با هدف مشترک استفاده کرد. وقتی اندازه اثر از یک مطالعه به مطالعه دیگر consistent باشد، می توان از متاآنالیز برای شناسایی این اثر مشترک استفاده کرد. هنگامی که اثر از یک مطالعه به مطالعه دیگر متفاوت است ، ممکن است از متاآنالیز برای شناسایی دلیل اختلاف استفاده کرد. در نهایت نتایج متاآنالیز ممکن است یک برآورد دقیق تر از تأثیر درمان یا عوامل خطر برای بیماری یا سایر پیامدها را با ترکیب مطالعه ای فردی شامل شود(31-32). این مطالعه ی با هدف برآورد ارتباط بین MetS و EE انجام خواهد شد.

نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: جراحی عمومی
دریافت: 1398/10/15 | پذیرش: 1400/5/17 | انتشار: 1400/12/10