دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.166

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azami M, Shokri M, Rashidian T, Badfar G, Kazemi F. Thyroid dysfunction in Iranian pregnant women: A systematic review and meta-analysis. Journal title 2021; 4 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-745-fa.html
اعظمی میلاد، شکری مهدی، رشیدیان طیبه، بادفر غلامرضا، کاظمی فاطمه. اختلال عملکرد تیرویید در زنان باردار ایران: یک مطالعه ی مرور سیستماتیک و متاآنالیز. عنوان نشریه. 1400; 4 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-745-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1419 مشاهده)
هیپوتیرویید در دوران بارداری بر مادر و کودک تأثیر منفی دارد. کودکانی که از مادرانی که تحت درمان قرار نگرفته اند یا تحت درمان قرار گرفته اند تأثیر عمیقی بر رشد فکری آینده کودکانشان داشته  اند (1).  هیپوتیرویید در دوران بارداری با نتایج نامطلوب هم برای مادر و هم برای جنین همراه است. به طور خاص، زنان باردار مبتلا به هیپوتیرویید و حتی نوع ساب کلینیکال آن خطر بیشتری برای تجربه عوارضی از جمله افزایش pregnancy loss، neonatal death، preeclampsia، placental abruption، فشار خون حاملگی، دیابت حاملگی، وزن کم هنگام تولد (LBW)، زایمان زودرس دیسترس جنین، مرگ داخل رحمی جنین، و کاهش عملکرد intellectual  فرزندان دارند (2-9).
بارداری تأثیر فیزیولوژیکی عمیقی بر عملکرد غده تیروئید و عملکرد تیروئید دارد (10). در دوران بارداری، غده تیروئید به اندازه ی 10٪ در کشورهای با ید کافی و به میزان بیشتر در کشورهای با کمبود ید افزایش سایز دارد (10). کمبود هورمونهای تیروئید و نیاز ید هر دو به عنوان بخشی از فیزیولوژی تقریباً  ٪50 در دوران بارداری افزایش می یابد (11). علاوه بر این، حاملگی یک وضعیت استرس زا برای غده تیروئید است و در نتیجه هیپوتیروئید در زنان با ذخیره محدود تیروئید یا کمبود ید به وجود می آید.
هیپرتیروئیدی بسیار کمتر از هیپوتیروئیدی است. در 2 تا 5 مورد از 1000 بارداری مشاهده شده است و عدم  درمان به طور معنی داری با فرکانس بالاتر عوارض زایمانی مانند preeclampsia، زایمان زودرس، LBW ، از بین رفتن جنین و پری ناتال loss همراه است (12).
با این حال، غربالگری روتین برای هیپوتیروئید در دوران بارداری بحث برانگیز است. اگرچه برخی از طرفداران آن را توصیه کرده اند (13). توصیه های کالج زنان و زایمان آمریکایی (ACOG) برعلیه غربالگری روتین عملکرد تیروئید در دوران بارداری است که به دلیل عدم وجود شواهد کافی مبنی بر اثر غربالگری و و درمان هیپوتیروییدی بر بهبود پیامدهای بارداری می باشد (14). در مقابل، انجمن تیروئید آمریکا (ATA) غربالگری موردی با خطر بالا را توصیه کرده است، که غربالگری آزمایشگاهی سطح هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) را فقط به موارد پرخطر محدود می کند (15).
گزارشی اخیر توسط نظرپور و همکاران  (16) نشان داد که با استفاده از چک لیست غربالگری موارد پرخطر برای غربالگری بیماری تیروئیدی در دوران بارداری پیشنهاد شده توسط American Thyroid Association ، بیش از 35٪ از زنان باردار دارای اختلال عملکرد تیروئید overlooks می شوند.
بیشتر منابع موجود برای ارزیابی شیوع و عواقب هیپوتیروئید در دوران بارداری براساس جمعیت غربی بنا شده است. با این حال، عملکرد تیروئید وابسته به میزان مصرف ید، عوامل محیطی، رژیم غذایی، زیستگاه بدن و استعداد ژنتیکی است که می تواند در بین جمعیت های مختلف متفاوت باشد. از این رو برآورد شیوع اختلال عملکرد تیروئید در جمعیت های مختلف ضروری است (17).
در ایران مطالعات متعدی روی اختلال عملکرد تیرویید روی جمعیت زنان باردار انجام شده است (18-36). و اختلاف معنی داری بین نتایج وجود دارد به طوری که شیوع هیپوتیرویید بین 0.4% تا 34.4% و هیپرتیرویید بین 0.7% تا 16.7% گزارش شده است. از انجایی که مطالعات متاانالیز با ترکیب مطالعات متعدد با هدف یکسان، از طریق افزایش حجم نمونه درگیر و کاهش فاصله اطمینان می تواند براورد قابل اعتماد تری گزارش کند (37-39). مطالعه حاضر با هدف بررسی اختلال عملکرد تیرویید در زنان باردار ایران انجام خواهد شد.
     
نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: غدد
دریافت: 1398/10/15 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1401/9/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb