دوره 1402، شماره 4 - ( زمستان 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Veisani Y, Mohamadian F, Rostamkhani M, Sadeghifard Y. Investigating the suicide risk factors in viewpoints of suicide attempters in admitted patients to hospitals in Ilam city 2020 – a qualitative study. Journal title 2023; 1402 (4)
ویسانی یوسف، محمدیان فتح اله، رستم خانی مرضیه، یادگادری نوراله، کاظمی نیا لیلا، صادقی فرد یاسمن زهرا و همکاران.. بررسی علل اقدام به خودکشی از دیدگاه افراد اقدام کننده بستری شده در بیمارستانهای شهر ایلام سال 1398 به صورت مطالعه کیفی. عنوان نشریه. 1402; 1402 (4)

مرکز تحقیقات آسیب‌های روانی و اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
پژوهش حاضر یک مطالعه ی تحلیل محتوایی کیفی  است که با هدف بررسی علل اقدام به خودکشی از دیدگاه افراد اقدام کننده بستری شده در بیمارستانهای شهر ایلام در سال 1398 انجام خواهد شد  نمونه گیری به روش اشباع انجام خواهد شد، مصاحبه بصورت نیمه ساختاریافته از بیماران بستری در بیمارستان و مطب متخصصین روان شناسی و روانپزشکی خواهد بود (مصاحبه شامل 4 بعد فردی ،خانوادگی، اجتماعی، روانشناختی). انجام مصاحبه ها با توضیح به شرکت کنندگان درباره اهداف پژوهش و استفاده از نتایج مصاحبه ها در پژوهش آغاز خواهد شد و قبل از ضبط مصاحبه نیز از شرکت کنندگان اجازه کتبی  گرفته خواهد شد. همچنین توضیح داده خواهد شد که صداهای ضبط شده در پایان کار پاک خواهد شد، به علاوه نیازی به ذکر نام و نام خانوادگی فرد نیست و صحبتهای افراد محرمانه می باشد. مصاحبه تا زمانی ادامه می یابد که موارد بعدی چیز جدیدی برای گفتن نداشته باشد.
مدت زمان مصاحبه برای هر شرکت کننده متفاوت و حدود 30-40 دقیقه بر حسب شرایط شرکت کنندگان متفاوت خواهد بود. انجام مصاحبه توسط دو نفر که یک نفر وظیفه یادداشت برداری و ضبط مصاحبه ها را بر عهده خواهد داشت و نفردوم مصاحبه با شرکت کنندگان و بحث را در مورد تمام موضوعاتی که در راهنمای پرسش گری آمده است، هدایت خواهد نمود. مصاحبه در شرایطی که شرکت کنندگان از نظرشرایط جسمی و روحی آمادگی لازم را داشته باشند و با حوصله به سؤالات پاسخ بدهند، انجام خواهد شد
مصاحبه های ضبط شده، همان روز بازنویسی و بر مبنای اهداف اختصاصی اطلاعات در مرحله اول طبقه بندی و پس از آن به تمهای مجزا و مشخص تبدیل و کدگذاری برای آن تکرار تم ها ) Saturation انجام خواهد شد. مصاحبه ها تا رسیدن به در مصاحبه های جدید و عدم مشاهده تم جدید) ادامه پیدا کرد تا در نهایت به اهداف اختصاصی مطالعه که تعیین عوامل فردی، روان شناختی، اجتماعی و فرهنگی  در بروز اقدام به خودکشی است دست پیدا کنیم.
واژه‌های کلیدی: اقدام به خودکشی، مطالعه کیفی
متن کامل [DOCX 127 kb]   (1 دریافت)
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1399/1/1 | پذیرش: 1399/4/17 | انتشار: 1402/10/10