دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.015

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azami M, Karimian M, Salamati M, Kazemi F, Adibi A, Ranjbar R. Prevalence of dyspepsia in Iran: A systematic review and meta-analysis. Journal title 2022; 5 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-673-fa.html
اعظمی میلاد، کریمیان محمد، سلامتی مجید، کاظمی فاطمه، ادیبی امیر، رنجبر رضا. شیوع دیس پپسی در ایران: یک مطالعه ی مرور سیستماتیک و متاآنالیز. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-673-fa.html


گروه آموزشی جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1185 مشاهده)
 
dyspepsia یکی از رایج ترین اختلالات دستگاه گوارش است و شیوع آن در مطالعات مبتنی بر جمعیت 40٪ گزارش شده است (1). dyspepsia یک سندرم است که متشکل از سوزش، ناراحتی، درد اپی گاستر، سیری زودرس، پری، آروغ زدن، تهوع و استفراغ است (2). این سندرم می تواند عملکردی (dysmotility like) یا ساختاری (زخم مانند) باشد. اگر چه ارزیابی بالینی برای تعیین اینکه آیا dyspepsia در یک فرد عملکردی یا ساختاری است مورد نیاز است، مطالعات اندوسکوپی نشان داده اند که اکثر موارد از نوع عملکرد می باشند (3). dyspepsia عملکردی (FD) یک اختلال پیچیده و مولتی فاکتوریل با عوامل اتیولوژیک احتمالی شامل visceral hypersensitivity، فعال سازی ایمنی، brain-gut dysfunction، عفونت هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) و تاخیر در تخلیه معده است (4-8).
اگرچه dyspepsia یک نگرانی جهانی است، اکثریت گزارش ها از کشورهای غربی به وجود می آیند. dyspepsia اغلب در میان جمعیت کشورهای در حال توسعه از نوع ارگانیک است، در حالی که FD در کشورهای غربی شایع تر است (9).
اختلافات فرهنگی، مسائل اجتماعی و روانشناختی، عفونت های دستگاه گوارش مانند هلیکوباکتر پیلوری، عوامل غذایی، وجود بیماری های ارگانیک مانند زخم معده و سرطان معده که علایم دیسپپتیک را دارند، می تواند بر اپیدمیولوژی این بیماری تاثیر بگذارد (10).
اگر چه dyspepsia یک اختلال تهدید کننده زندگی نیست و اغلب موارد، نیازمند جراحی نمی باشد و کاهش بقا نیز مشاهده نشده است (11) ، اما به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را مختل می کند و با نرخ بالای غیبت از اشتغال، کاهش بهره وری در کار، از دست رفتن اوقات فراغت، کاهش فعالیت در اطراف خانه و هزینه های پزشکی بیشتر همراه است(12-13)، به این معنی که پیامدهای اختلالات روانی dyspepsia برای جامعه به طور کلی بسیار زیاد است (14).
مطالعات متعدد شیوع dyspepsia را در جمعیت ایرانی بررسی کرده اند اما شواهد متناقض است (15-28). بنابراین مرور ساختاریافته همه مستندات و ترکیب آنها می تواند موجب به وجود آمدن تصویر کامل تری از ابعاد این بیماری در جامعه ایرانی گردد. نتایج متاآنالیز ممکن است یک برآورد دقیق تر از تأثیر درمان یا عوامل خطر برای بیماری یا سایر پیامدها را با ترکیب مطالعه ای فردی شامل شود (29-31). لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع dyspepsia در ایران انجام خواهد شد.
واژه‌های کلیدی: شیوع، دیس پپسی، ایران، متاآنالیز
     
نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1398/9/16 | پذیرش: 1400/12/10 | انتشار: 1401/5/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb