دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

zabihirad J, Asadolahi K, Veisani Y, Momeni K. Investigating the direct and indirect costs of diabetes in Ilam city in 2018. Journal title 2022; 5 (1)
ذبیحی راد جواد، اسدالهی خیرالله، ویسانی یوسف، مومنی خلیل. بررسی هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم ناشی از بیماری دیابت در شهرستان ایلام در 1397. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)

مرکز تحقیقات آسیب‌های روانی و اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

بیماری دیابت یک اختلال متابولیکی و چندعاملی است که با افزایش مزمن قند خون معلوم می‌شود که ناشی از اختلال ترشح یا اختلال در عملکرد طبیعی انسولین هست که سبب متابولیسم غیرطبیعی کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها می‌شود.
 این بیماری به سه گروه بالینی دیابت نوع یک، دیابت نوع دو و دیابت بارداری تقسیم می‌شود که باعث بروز عوارض قلبی عروقی، کلیوی، عصبی، چشمی و همچنین عوارض عمده‌ای در اغلـب سیستم‌ها و ترجمان‌های بـدن ایجـاد می‌کند و سـبب بـروز عوارض زودرس و یا دیررس بیماری می‌شود که متعاقباً موجب ناتوانی، ازکارافتادگی، هزینه‌های بـالای درمانـی و مرگ‌ومیر می‌شود. میزان مرگ‌ومیر در افراد مبتلابه دیابت بالاتر از مردم عادی است.
منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بالاترین میزان شیوع دیابت را در جهان دارد. تخمین‌ها نشان می‌دهد که حدود 35 میلیون نفر در این منطقه مبتلابه دیابت هستند در ایران نیز تعداد افراد دیابتی بیش از سه میلیون نفر برآورد شده است که بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی چنانچه اقدامات مؤثری صورت نپذیرد، این تعداد تا سال 2030 به هفت میلیون نفر خواهد رسید.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: علوم بهداشتی
دریافت: 1397/9/13 | پذیرش: 1397/12/5 | انتشار: 1401/3/29