دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1398.113

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghafourian S, Pakzad I. phenotypic and molecular identification of pathogenic bacteria isolated from cheese,raw and pasteruzed milk collected from ilam and determination of antibiotic resistance pattern. Journal title 2021; 4 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-646-fa.html
غفوریان سبحان، پاکزاد ایرج. تشخیص فنوتیپی و مولکولی باکتریهای بیماری زای جدا شده از شیر خام،پاستوریزه و پنیر جمع آوری شده از شهر ایلام و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها. عنوان نشریه. 1400; 4 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-646-fa.html


مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1079 مشاهده)
بیماری های منتفله از غذا به خصوص شیر و فراورده های ان یکی از مشکلات جدی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه می باشد که این مسئله در افراد دارای ضعف سیستم ایمنی یا در افراد دارای سوء تغذیه بیشتر دیده می شود(1). در حال حاضر آلودگی مواد غـذایی یکـی از مشـکلات بهداشـتی بسـیاری از کشورها می باشد که در میان آن ها،  باکتری های متعددی حائز اهمیت هستند(2). در سالهای اخیر باکتری های فراوانی با  الگـوی مقاومـت دارویـی چندگانـه افزایش روزافزون داشته اند  و مشکلات فراوانی نیـز در کنترل عفونـت ایجـاد کـرده اند(3).  امروزه دامداران برای رشد دام و کنترل بیماری در آن ها از انتی بیوتیک ها استفاده می کنند و انسان ها مدام در حال مصرف فرآورده های دامی حاوی آنتی بیوتیک ها هستند بسیاری از باکتری های مقـاوم بـه چنـد دارو مـی تواننـد بیماری هایی  را در انسان و حیواناتی مثل گاو، گوسفند، گوساله به وجود آورند و این مقاومت را به باکتریهای دیگـر نیـز انتقال دهند(4). از طرفی مقاومت های آنتی بیوتیکی می تواند مشکلات زیادی را در درمان انسانهـا و حیوانـات به وجود بیاورد و همین طور باعث افزایش هزینه مالی نیز می گردد به نحوی که20 تا 50 درصد کل هزینه های دارویی بیمارستان ها را شامل می شود(5). بر اساس مطالعات اخیر مقاومت های انتی بیوتیکی در ایران همانند سایر کشورهای در حال توسعه رو به افزایش است که  با مصرف بی رویه انتی بیوتیک در انسان و دام مواجه هستیم(6). امروزه باکتری های مقاوم به چند دارو در صنایع غذایی از جمله شیر و فروارده های ان می توانند فرایند هایی هم چون پاستوریزاسیون را تحت تاثیر قرار دهند (7).  از طرفی شیر و فراورده های آن به خاطر مفید بودنشان برای سلامتی و ویژگی های مناسب تغذیه ای سبب شده است که شاهد مصرف چشمگیر ان در بین مردم باشیم. (8).  شیر یک غذای کامل اما در عین حال یک محیط منحصر به فرد برای فعال بودن باکتری های مختلف است میکروب های شیر روی طعم و خواص فیزیکی شیر تاثیر نامطلوب داشته و موجب بیماری در انسان می شود(9).  از طرف دیگر باکتری ها می توانند  ژن های مقاومت انتی بیوتیکی را به باکتری های دیگر از جمله باکتری های فلور بدن انسان منتقل نمایند، پس میتوانند بر میکروبیوتای بدن انسان موثر باشند و باعث ایجاد مقاومت های انتی بیوتیکی  در فلور نرمال انسان می شوند. پس کنترل و نظارت بر آن در پژوهش های علمی و تجارت، ضرورت دارد(10). از طرف دیگر به علت بالا بودن اختصاصیت و حساسیت روش های مولکولی ،تعداد کم باکتری های بیماری زا در نمونه و جداسازی بسیار مشکل انها از روش مولکولی  multiplex real time PCR   جهت تایید باکتری های بیماری زای درون شیر استفاده می شود (11). از طرفی به دلیل افزایش روز افزون مقاومت های آنتی بیوتیکی و گزارش های قبلی مبنی بر وجود استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به متی سیلین و همچنین در ارتباط با سایر باکتری ها ، بر آن دانستیم که الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی را برای باکتری های بیماری زای جدا شده در مطالعه ی حال حاضر ، تعیین کنیم
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1398/9/4 | پذیرش: 1398/10/3 | انتشار: 1400/6/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb