دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naserifar R, Abbasi N, Abdi J, Maspi N, karimi M. The effects of hydroalchoholic extract of Thymbra spicata on Leishmania major promastigotes in vitro condition.. Journal title 2021; 4 (2)
ناصری فر راضی، عباسی ناصر، عبدی جهانگیر، ماسپی ناهید، کریمی محمد. اثر عصاره هیدروالکلی گیاه آویشن زوفایی (Thymbra spicata) بر فرم پروماستیگوت لیشمانیا در شرایط آزمایشگاهی. عنوان نشریه. 1400; 4 (2)

مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
لیشمانیازیس بیماری انگلی رو به گسترشی است که میزان بروز آن در سالهای اخیر در دنیا افزایش یافته و مشکلات بهداشتی زیادی را ایجاد نموده است. در ایران بیماری به دو شکل جلدی (نوع خشک و مرطوب) و احشایی وجود دارد. ترکیبات پنج ظرفیتی آنتی موان انتخاب اول در درمان لیشمانیازیس هستند. از طرفی سال هاست که انگل لیشمانیا نسبت به ترکیبات آنتی موان مقاوم شده و این مقاومت به معضل بزرگی تبدیل شده است. افزایش نگران کننده ی مقاومت انگل نسبت به ترکیبات پنج ظرفیتی آنتی موان سبب معرفی داروهای جدیدی نظیر میلتفوسین، آمفوتریسین B، کتوکونازول و پارومومایسین شد، که این ترکیبات هم گران قیمت هستند و هم عوارض سمی زیادی دارند. در این میان، داروهای گیاهی می توانند به عنوان یک راهکار جدید با اثر بخشی بالا و سمیت کم مورد توجه قرار گیرند. گیاه آویشن زوفایی با نام علمی Thymbra spicata با توجه به اثربخشی مثبت بر روی تعدادی میکروارگانیسم، می توانند راهکار جدید درمان این بیماری واقع شود.  هدف نهایی از این تحقیق، بررسی اثر آزمایشگاهی گیاه آویشن زوفایی بر روی فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا می باشد.

نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1398/1/23 | پذیرش: 1398/10/3 | انتشار: 1400/6/10