دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.Medilam.REC.1398.174

Ghaysouri A, Tavan H. The efficiency of nebulizing furosemide in the treatment of chronic pulmonary obstructive disease: systematic review and meta-analysis of clinical trials. Journal title 2021; 4 (2)
قیصوری عباس، توان حامد. بررسی مقایسه ای اثر درمانی نبولایزر فوروزماید و پلاسبو در بیماریهای انسداد مزمن ریوی: مرور سیستماتیک و متاآنالیز مطالعات کارآزمایی بالینی. عنوان نشریه. 1400; 4 (2)

دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
یکی از شایع ترین انواع بیماریهای مزمن، بیماری انسداد مزمن ریه Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD)  می باشد(2-1). حدود 16 میلیون آمریکایی درگیر بیماری انسدادی مزمن ریه هستند و این بیماری به عنوان ششمین علت مرگ بیماران در ایالت متحده برآورد شده است(3).معمول‌ترین عامل ایجادCOPD استعمال دخانیات است، البته عوامل دیگری همچون آلودگی هوا و وراثت نیز نقش کمتری در ایجاد آن دارند(5-4).تشخیص این بیماری بر اساس تنگی نفس صورت می‌گیرد که میزان آن با آزمایش‌های عملکرد ریه اندازه‌گیری می‌شود(7-6).  معمول‌ترین نشانه‌های بیماریCOPDتولید خلط سینه دشواری تنفس و ایجاد سرفه است(9-8). درمان‌های بیماریCOPDشامل این موارد می‌شود: ترک سیگار، توانبخشی و مواد استنشاقی گشادکننده برونش وکورتیکواستروئیدها، درمان طولانی‌مدت با اکسیژن یا پیوند ریه می‌تواند برای برخی افراد مناسب باشد(12-10).

نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1398/6/10 | پذیرش: 1398/11/14 | انتشار: 1400/6/10