دوره 1402، شماره 1 - ( بهار 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1398.034

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shohani M, rasoli M, nasrolahi A. Comparison of. Journal title 2023; 1402 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-487-fa.html
شوهانی معصومه، رسولی محبوبه، نصرالهی عباس. مقایسه روش های تدریس. عنوان نشریه. 1402; 1402 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-487-fa.html


گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (717 مشاهده)
امروزه بر تغییر شیوه های آموزشی از روش های سنتی به روش های نوین تدریس که باعث یادگیری فعال دانشجویان می گردد، تاکید می شود. به  طور کلی روش های تدریس به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول روش های معلم محور هستند که روش های سنتی از قبیل سخنرانی جز این دسته به شمار می روند. در این الگوی تدریس بخش عظیمی از فرآیند تدریس را صحبت های معلم تشکیل می دهد. در روش های سنتی، معلم به تنهایی در مورد فرآیند تدریس-یادگیری تصمیم گیری می کند. روش سنتی باعث تفکر سطحی شده و به حافظه افراد تاکید ورزیده و بر تفکر عمیق توجه خاصی ندارد. دسته دوم روش های تدریس دانشجو محور هستند. که در این روش ها دانشجویان به طور فعال در امر یادگیری دخالت دارند و امروزه به این روش ها تاکید زیادی می شود. با توجه به ماهیت عمل محور حرفه پرستاری استفاده از روش های تدریس نوین علاوه بر دروس نظری، دروس عملی و بالینی را نیز در بر می گیرد.
مدرسین پرستاری همواره در انتخاب بهترین روش یاددهی و توانمند ساختن دانشجویان در یادگیری مهارتها با چالش روبرو هستند. یکی از مهمترین اصول در آموزش به کارگیری شیوه تدریس مناسب است. مدرسین باید از فنون و روش های متعدد آموزشی منطبق بر اهداف آموزشی استفاده نمایند. امروزه دانشجویان پرستاری، تمایل دارند که مدرس آنها از شیوه های آموزشی که تعاملی بوده و منعکس کننده دنیای واقعی پرستاری است، استفاده نمایند. تاکید آموزش پرستاری ایجاد تغییر در روش های آموزش معلم محور، به روش های یادگیری تعاملی است.
گرچه استفاده از روش های مختلفی مانند روش های یادگیری مبتنی بر تکلیف، یادگیری مبتنی بر عملکرد و یادگیری مبتنی بر تمرین که فراگیر را در جریان یادگیری مشارکت داده و او را برای عمق بخشیدن به یادگیری خود توانا می سازد، جهت رفع فاصله بین تئوری و عمل توصیه شده است ولی نتایج مطالعات نشان می دهد دغدغه فاصله تئوری تا عمل مساله ای است که در حیطه رشته های بالینی همواره وجود داشته و خواهد داشت و امکان برطرف کردن آن به طور کامل وجود ندارد ولی می توان با استفاده از راه کارهای متعددی این فاصله را کمتر نمود. چون یکی از روش های کاهش این فاصله با اصول یادگیری و آموزش در رابطه است، لذا استفاده ازروش هایی که اجرای آنها با کاهش این فاصله همراه است را بایستی در آموزش رشته های بالینی توصیه نمود.
     
نوع مطالعه: پژوهش در آموزش | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1398/5/5 | پذیرش: 1398/6/6 | انتشار: 1402/3/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb