دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shohani M, nasrolahi A, abedi L, cheghini M. An investigation in knowledge, attitude and performance of students of Ilam University of Medical Sciences about the use of industrial drugs (Misuse of Stimulant Medication) in 2019. Journal title 2021; 4 (3)
شوهانی معصومه، نصرالهی عباس، عابدی لیلی، چگینی مریم. : بررسی آگاهی، تمایل و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در مورد استفاده از مواد مخدر صنعتی(سوء استفاده از داروهای محرک) در سال 97. عنوان نشریه. 1400; 4 (3)

گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
سوء مصرف مواد مخدر صنعتی  یک پدیده ی شایع در دنیا بوده که منجر به بروز مکرر مشکلات شغلی، اجتماعی، روانی و قانونی می شود. به طوری که طبق آمار غیر رسمی، تعداد معتادان حدود 2 میلیون نفر برآورد شده است.
  سوءمصرف مواد صنعتی از جمله  متامفتامین یا شیشه در کشور ما حدود یک دهه است که آغاز شده و مصرف آن در سال های اخیر رشد فزاینده ای  داشته  به طوری که تمایل خاص جوانان و نوجوانان وبویژه دانشجویان جوان به روان گردانها از جمله تهدیدات جدی به حساب می آید.  مطالعات انجام شده نشان می دهد که میزان مصرف قرص های شادی آور(اکستازی) در بین جوانان 15-25 ساله ی شهری 18% و در شهر تهران حدود 5% و در میان دانشجویان شهر بیرجند وگیلان حدود 4.3%  بوده است.
گرایش و تمایل به سوء مصرف مواد مخدر صنعتی نیز همانند سایر پدیده های اجتماعی تک علتی نیست و مجموعه عوامل فردی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، خانوادگی و محیطی نیز در این گرایش تأثیر می گذارد و در میان جوانان و به خصوص قشر دانشجو بخش عمده ای از گرایش دانشجویان به قرص های روان گردان و مواد مخدر صنعتی به دلیل ناآگاهی یا عدم اطلاع صحیح از این مسائل است. با  گسترش پرشتاب مصرف مواد مخدر صنعتی و مشکلات وابسته به آن در جمعیت دانشجویی و وجود مواد آزمایشگاهی مصنوعی نظیر شیشه و اکستاسی،  در دانشگا هها با  خطر زیادی روبرو هستیم. بنابراین شرط لازم برای هر نوع برنامه ریزی، اطلاع از شرایط موجود و ترسیم وضعیت فعلی مصرف مواد و  همچنین میزان آگاهی در میان دانشجویان است، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی، تمایل و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در مورد استفاده از مواد مخدر صنعتی انجام خواهد شد.
واژه‌های کلیدی: دانشجو، سوئ مصرف مواد، آگاهی، عملکرد

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1398/4/25 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/9/10