دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzaei A, khorshidvand Z. A resurvey on the prevalence Blastocystis hominis of immunocompromised patients in wold: Systematic review and meta-analysis.. Journal title 2022; 5 (1)
میرزائی اسد، خورشیدوند زهره. بررسی شیوع و پراکندگی بلاستوسیستیس هومینیس در اﻓﺮاد ﻣﺒﺘﻼ به نقص سیستم ایﻤﻨﯽ در جهان: مرور ساختاریافته و فراتحلیل. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)

مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک انسان و دام، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
    اﻧﮕﻠﻬﺎ یﮑﯽ از ﻣﻬﻤﺘﺮیﻦ ﻋﻮاﻣﻞ ایﺠﺎدﮐﻨﻨﺪه ﺑﯿﻤﺎریﻬﺎی ﻋﻔﻮﻧﯽ در اﻓﺮاد دچار نقص سیستم ایﻤﻨﯽ هستند. اﻓﺮاد ﺗﺤﺖ درﻣﺎن ﺑﺎ داروﻫﺎی ﺷﻴﻤﻲدرﻣﺎﻧﻲ، مبتلایان به انواع بدخیمی، گیرندگان پیوند و مبتلایان به ایدز ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ اﻓﺮاد ﻋـﺎدی، درﺻـﺪ ﺑﺎﻻﺗﺮی از آﻟﻮدﮔﻲﻫﺎی اﻧﮕﻠﻲ را ﻧﺸﺎن ﻣﻲدﻫﻨﺪ. بلاستوسیستیس هومینیس تک یاخته انگلی شایع در انسان است که انتشار جهانی داشته و به دفعات از نمونه های مدفوع در آزمایشگاه های انگل شناسی جدا میشود. ﻧﻘﺺ اﻳﻤﻨﻲ زﻣﻴﻨﻪ را ﺑﺮای اﺑـﺘﻼ ﺑـﻪ اﻧـﻮاع ﻋﻔﻮﻧـﺖﻫـﺎ ﻣـﺴﺎﻋﺪ ﻣﻲﻛﻨﺪ. ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻫﺎی اﻧﮕﻠـﻲ ﺑـﻪ وﻳـﮋه اﻧﮕـﻞﻫـﺎی ﻓﺮﺻـﺖ ﻃﻠـﺐ، از ﻣﺸﻜﻼت اﺻﻠﻲ ﺑﻴﻤﺎران دﭼﺎر ﻧﻘﺺ سیستم اﻳﻤﻨﻲ اﺳﺖ.
    علیرغم مطالعات متعددی که در نقاط مختلف جهان صورت گرفته است، اطلاعات جامع در خصوص اپیدمیولوژی آلودگی افراد دچار نقص سیستم ایمنی به بلاستوسیستیس هومسنیس در دسترس نیست. لذا این مطالعه مروری ساختاریافته به منظور جمع­آوری گزارشات حاصل از مطالعات انجام شده در نقاط مختلف دنیا و گردآوری اطلاعات به صورت یک مطالعه نظام­مند انجام می‌گیرد و امید است نتایج این مطالعه در راستای اقدامات پیشگیری و کنترل بیماری ایجاد شده با این انگل مفید واقع گردد.

نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: انگل شناسی
دریافت: 1398/4/24 | پذیرش: 1398/4/25 | انتشار: 1401/3/29