دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: w

Sharifi N, Rezaei N, Fath nejad kazemi A. : The Psychometric Properties of the Iranian Version BRIEF MALE SEXUAL FUNCTION INVENTORY’ (BSFI). Journal title 2021; 4 (2)
شریفی نسیبه، رضایی نازنین، فتح نژاد کاظمی آزیتا. بررسی ویژگی های روانسجی گونه ایرانی پرسشنامه عملکرد جنسی مردان. عنوان نشریه. 1400; 4 (2)

گروه آموزشی مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
عملکرد جنسی یک فرد مجموعه­ای از ابراز تمایلات جنسی، هیجان جنسی و رسیدن به اوج لذت جنسی است که به طور مداوم و منظم در یک فرد یا زوج اتفاق می­افتد و زوجین را قادر می سازد تا بتوانند به فرد مقابل عشق بورزند یا مورد عشق واقع شوند (1).  از نظر پژوهشگران، عملکرد جنسی یکی از جنبه های اساسی در کیفیت زندگی افراد می باشد و معتقدند اختلال در عملکرد جنسی، منجر به اختلال در خلق و خو، کاهش رضایت جنسی و کاهش کیفیت رابطه زناشویی می شود(2-4). منظور از اختلال عملکرد جنسی، کاهش پایدار یا عود کننده تمایل جنسی، تحریک جنسی، درد هنگام نزدیکی، وجود مشکل یا ناتوایی در رسیدن به اوج لذت جنسی می باشد (5)سلامت جنسی در کیفیت زندگی مردان نقش مهمی دارد و شیوع نسبتاً بالای اختلالات مرتبط با آن زندگی خانوادگی را دچار مشکلاتی نموده است. بنابراین استفاده از ابزارهای معتبر برای شناسایی افراد دچار این اختلالات و تعیین نوع آن از اهمیت بالایی برخوردار است. ابزارهای مختلفی برا سنجش عملکرد جنسی در مردان وجود دارد در این بین پرسشنامه عملکرد جنسی مردان BSFI (Brief sexualfunction inventory)   ابزاری است دارای 5 جزء شامل میل جنسی، ارکشن یا نعوظ، انزال، ارزیابی مشکل و رضایت کلی است که نسبت به ابزار دیگر مانند MSHQ حیطه های ارزیابی مشکل و رضایت کلی و میل جنسی را نیز مورد بررسی قرار میدهد. آنچه از مرور متون بدست آمد حاکی از آن بود که پرسشنامه حاضر در ایران تاکنون بوم سازی نشده است و در اکثر مطالعاتی که از این پرسشنامه استفاده شده است تنها به ترجمه و روایی صوری آن بسنده نموده اند. هدف از مطالعه حاضر روانسنجی پرسشنامه عملکرد جنسی مردان BSFI (Brief sexualfunction inventory)    است تا بتوانیم ابزاری بومی و استاندارد جهت سنجش عملکرد جنسی مردان در این قشر مهم از جامعه طراحی کنیم.

واژه‌های کلیدی: روانسجی، عملکرد جنسی، مردان

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1398/4/5 | پذیرش: 1398/9/10 | انتشار: 1400/9/7