دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1399 1399 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1398.069

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Piri K, Direkvand Moghadam A. The prevalence and tendency causes of drug abuse among students in in Ilam university of medical scincess during 2019. Journal title 2021; 3 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-367-fa.html
پیری کوثر، دیرکوندمقدم اشرف. بررسی شیوع و علل گرایش به سوء مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال 1398. عنوان نشریه. 1399; 3 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-367-fa.html


چکیده:   (3418 مشاهده)
در حال حاضر، شیوع بالای مصرف مواد روانگردان و الکل در جامعه و مشکلات بهداشتی - اجتماعی مرتبط با آن، یک چالش قابل توجه و مهم سیستم های مراقبت های بهداشتی و جوامع بزرگ محسوب می شود (1).  سوءمصرف مواد به استفاده مضر و خطرناک از مواد روانگردان مانند الکل و مواد مخدر و... اشاره دارد که می تواند سبب سندرم وابستگی گردد؛ به طوری که فرد دچار تمایل قوی به مصرف مواد، مشکل در کنترل عدم استفاده از آن، در اولویت قرار دادن استفاده از مواد مخدر نسبت به سایر فعالیت ها و تعهدات آن و نیاز به مصرف بیشتر می شود (2). مطالعات سازمان بهداشت جهانی(WHO) نشان می دهد گرایش نسبت به مصرف مواد اعتیادآور در میان افراد نوجوان در سراسر جهان افزایش و سن مصرف کاهش یافته است (3). همچنین تحقیقات نشان می دهد دوره حیاتی خطر مصرف مواد اعتیادآور، در دوره انتقال )انتقال از ابتدایی به متوسطه( است(4). مشکلات و معضلات وابسته به سوءمصرف مواد اعتیادآور دارای طیفی گسترده است که شامل: مشکلات اجتماعی، بهداشتی، سیاسی و اقتصادی در جامعه می باشد (1).طبق اظهارنظر مسئولین کشور، بیش از 46 % جرایم در کشور، به صورت مستقیم و 25 % نیز به صورت غیرمستقیم با مواد مخدر در ارتباط هستند، لذا با توجه به جوان بودن جمعیت کشور، باید به مسئله اعتیاد توجه خاصی نمود (5). در طول دو دهه گذشته، بسیاری از پژوهش ها در زمینه درک علل و عوامل مؤثر بر اعتیاد، بر تعیین کننده های ابتلا به اعتیاد تمرکز داشته است (4). طبق نظر کارشناسان عوامل تعیین کننده اعتیاد در چهار گروه عوامل اجتماعی و اقتصادی، فردی و شخصیتی، ژنتیکی و زیستی (6) و عوامل محیطی قرار می گیرند (4). تعدادی از عوامل در زندگی وجود دارد که می تواند دلیلی برای شروع استفاده از مواد اعتیادآور باشد که به آنها "عوامل خطر" می گویند، برخی از عوامل دیگر نیز وجود دارد که مانع از انجام این کارشده و آن را "عوامل محافظت کننده"می نامند. درصورتی که عوامل خطر در زندگی یک فرد، بیش از عوامل محافظت کننده باشد؛ این احتمال وجود دارد که فرد شروع به مصرف این مواد کند (6). عواملی که انسانها را در معرض خطر مصرف مواد قرار می دهد در نقاط مختلف جهان، متفاوت است؛ همان گونه که ساختار و منابع موجود جهت پیشگیری از مصرف مواد در کشورهای مختلف، گوناگون می باشد(7). شناسایی عوامل خطر، سوءمصرف مواد اعتیادآور برای نوجوانان و جوانان در مراحل مختلف زندگی، همچنین در حوزه های مختلف )فردی، همسالان، خانواده، مدرسه و جامعه( بسیار مهم بوده واین عوامل می تواند سبب افزایش شانس یک فرد برای سوءاستفاده از مواد مخدر نیز گردد (4). مطالعات نشان داده است عوامل خطر متعددی در زمینه اعتیاد نقش دارندکه از آن جمله می توان به سابقه مصرف مواد در خانواده ، داشتن رفتار خطرپذیر عمومی و بروز تجربه مصرف الکل ) جنسیت ، پرخاشگری، اختلالات اجتماعی، مشکلات در مدرسه و مراقبت کم والدین ، دوستان ناباب ، عدم آگاهی آنها از دوست یابی، بیکاری و بروز مشکلات دسترسی به مواد مخدر، اختلافات والدین، خانواده های از هم پاشیده، پایین بودن سطح تحصیلات، رهایی از مشکلات، کنجکاوی،  پایه تحصیلی، تمایل شخصی و سرگرمی، نفوذ اطرافیان، شرایط اقتصادی خانواده، عدم آگاهی و کم سوادی، ویژگی های جوانان و نوجوانان ( اشاره دکرد.(14-8). بنابراین هدف مطالعه حاضر تخمین شیوع و علل گرایش به سوء مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی  ایلام در سال 1398 می باشد.
 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1398/2/24 | پذیرش: 1398/4/18 | انتشار: 1399/11/11

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb