دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 97 1397 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: Ir.Medilam.Rec.1395.126

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Delpisheh A. The relationship between maternal anemia during pregnancy and preterm birth: A systematic review and meta-analysis study. Journal title 2019; 1 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-315-fa.html
دل پیشه علی. ارتباط بین کم خونی مادر طی بارداری با تولد زودرس:مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز. عنوان نشریه. 1397; 1 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-315-fa.html


مرکز تحقیقات آسیب‌های روانی و اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (3062 مشاهده)
این مطالعه، اولین مطالعه متانالیز و مرور سیستماتیک روی ارتباط کم خونی مادر طی بارداری و کاهش وزن هنگام تولد می باشد که در این زمینه مطالعات مختلف با خطر نسبی و فاصله اطمینان متفاوت انجام گرفته است (8,9,10,11,16,18,19,20,22,23,24,28,29,30,31,32,33). . و  عوامل متعدد مادری از جمله کم خونی مادر، سن، فاصله یبین حاملگی و شاخص توده ی بدنی در کاهش وزن طبق مطالعات انجام گرفته شده موثر است(8). که در مطالعه حاضر به بررسی کم خونی مادر طی بارداری و کم وزنی نوزاد پرداخته شد. نتایج مطالعه نشان داد که ارتباط بین کم خونی مادر در سه ماهه ی اول بارداری و lbw معنی دار است یعنی کم خونی مادر در سه ماهه ی اول بارداری باعث افزایشlbw می شود اما این ارتباط برای کم خونی مادر در سه ماهه ی دوم و سوم و lbw معنی دار نبود. پس نتایج مطالعه متآنالیر با حکمیت نشان داد که کم خونی مادر در سه ماهه ی اول بارداری باعث افزایش lbw می شود ودر آنالیز زیر گروها هم چنین نشان داد این ارتباط بیشتر در قاره های آسیا دیده می شود یعنی کاهش وزن هنگام تولد بیشتر در کشورهای در حال توسعه تا توسعه یافته دیده می شود . در مطالعه مروری SUKART و هماکارا ن در سال 2013 که ارتباط غلظت هموگلوبین و پیامد های بارداری را سنجیده بود نشان داده بود که هموگلوبین زیر 11g/dl خطر LBW را با خطر نسبی و فاصله اطمینان 1.17(95% CI: 1.03-1.32) افزایش می دهد(26,27).
نتایج مطالعه متا رگرسیون برای سال انجام مطالعه نشان داد که  از نظر آماری سال انجام مطالعه با p value، 0.48 با اتدازه ی اثر ارتباط معنی داری وجود نداشت. مجموع این مطالعه ایی که انجام داده شد  بر اساس یافته های هم مطالعه های کوهورت و هم مورد شاهدی بود البته بیشتر از مطالعه ها کوهورت بودند.
سو گیری انتشار که بیشتر در انجام مطالعات متاآنالیز و مقالات مروری دیده می شود. به این دلیل اتفاق می افتد که مطالعات منتشر شده در آن زمینه، نماینده کل تحقیقات انجام شده در آن زمینه نمی باشد  در واقع مقالات با نتایج معنی دار، طراحی دقیق(با کیفیت بالا) و حجم نمونه بالا شانس بیشتری برای انتشار در مجلات را دارند و همچنین در اتجام مطالعات متآنالیز مقالات با زبان محلی و مقالات انگلسی زبان قابل استفاده می باشند که گویای تمام مقالات چاپ شده در آن زمینه نمی باشند. و همچنین چون سوگیری انتشاردر نتایج بدست آمده نشان می دهد که در این نوغ مطالعه ها سو گیری تاثیر داشته است. معمولا مطالعاتی که به صورت ارتباط سنجی هستند امکان سو گیری وجود دارد چون شانس چاپ مقالات که نتیجه ی مثبت دارند بیشتر است و در جست و جو چنین مقالاتی بیشتر دیده می شود.
محدودیت:
  1. عدم قابلیت منابع اطلاعاتی داخلی برای جست و جوی ترکیبی کلید واژه ها ست که نمی تواند کلید واژه ها را به صورت ترکیبی استفاده کرد.
  2. بر خی از مطالعات به دلیل کیفیت پایین از جمله پایان نامه های پزشکی از مطالعه خذف شدند.
  3. خذف بسیاری از مطالعه ها به دلیل نا مشخص بودن سن ماه بارداری
  4. متفاوت بودن تعریف کم خونی در مطالعات مختلف
  5. خذف یسیاری از مطالعه ها به دلیل عدم گزارش دهی یکسان مقالات و سو گرایی انتشار و بعضی از مقالاتی که رابطه علیتی بدست نیاوردند  ممکن است چاپ نشده اند..
واژه‌های کلیدی: کم خونی، مادر، بارداری، تولد زودرس
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/10/5 | پذیرش: 1398/1/18 | انتشار: 1397/10/25

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb