دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 97 1397 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shohani M, Mozafari M, Khorshidi A, Lotfi S. Comparison the effect of face to face and telenursing education on the quality of family caregivers caring in cancer patients referred to oncology ward Shahid Mostafa Khomaieni hospital, Ilam 2017. Journal title 2019; 1 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-314-fa.html
شوهانی معصومه، مظفری مصیب، خورشیدی علی، لطفی شهره. مقایسه تآثیر آموزش چهره به چهره و تله‌نرسینگ بر کیفیت مراقبت مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به سرطان مراجعه‌کننده به بخش انکولوژی بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام در سال 1396. عنوان نشریه. 1397; 1 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-314-fa.html


گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2769 مشاهده)
زمینه: مراقبت‌ از بیماران مبتلا به سرطان اغلب در منزل و توسط مراقبین خانوادگی صورت می‌گیرد. با این وجود، این گروه، آموزش‌های لازم در مورد نحوه ارائه مراقبت در منزل را دریافت نمی‌کنند. این پژوهش با هدف، مقایسه‌ی تأثیر دو روش آموزشی «چهره به چهره» و «تله‌نرسینگ» بر کیفیت مراقبت مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به سرطان انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ مداخله‌ای بر روی 103 نفر از مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بخش اونکولوژی شهر ایلام انجام شدکه به روش در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه »کنترل= 35 نفر«، »چهره به چهره= 34 نفر« و »تله‌نرسینگ= 34 نفر« اختصاص یافتند. گروه کنترل تنها آموزش‌های رایج بخش را دریافت نمود و گروه‌های چهره به چهره و تله‌نرسینگ به مدت 12 هفته تحت آموزش قرار گرفتند. کیفیت مراقبت با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که دارای ابعاد کیفیت مراقبت جسمی و روانی_ اجتماعی بود، قبل و بعد از مداخله سنجیده ‌شد. در تحلیل داده‌ها از آزمون‌های کای دو، دقیق فیشر، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون‌های تعقیبی LSD استفاده شد. همه مراحل آنالیز با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
یافته‌ها: سه گروه از نظر مشخصات دموگرافیک تفاوت معنی‌داری نداشتند (05/0<p). بعد از مداخله، میانگین (± انحراف معیار) نمره کیفیت مراقبت کل در گروه‌های چهره به چهره (91/13±13/166) و تله‌نرسینگ (24/17±76/157) در مقایسه با گروه کنترل (84/16±51/82) افزایش معنی‌داری داشتند (001/0>p).
نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد که دو روش آموزشی در مجموع به یک میزان بر «کیفیت مراقبت» مراقبین خانوادگی موثر بود که با توجه به یافته‌ها توصیه می‌شود پرستاران در آموزش‌های خود به مددجویان علاوه بر آموزش حضوری و چهره به چهره از تلفن و شبکه‌های اجتماعی برای ارتقاء دانش مراقبت استفاده کنند و همچنین بیمارستان‌ها واحدی برای آموزش و پیگیری تلفنی ایجاد کنند.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1396/10/1 | پذیرش: 1396/12/11 | انتشار: 1398/10/25

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb