دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 97 1397 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

nazarpor B, Otaghi M. The effect of care Plan based on Roy adaptation model on spiritual well-being of women with breast cancer referring to Ahwaz oil hospital in 2017. Journal title 2019; 1 (3)
نظرپور بهاره، اطاقی معصومه. بررسی تأثیر برنامه مراقبتی بر اساس مدل سازگاری روی بر سلامت معنوی زنان مبتلا به سرطان سینه مراجعه کننده به بیمارستان نفت اهواز در سال 1396. عنوان نشریه. 1397; 1 (3)

یکی از نظریه های مهم پرستاری که کاربرد ویژه ای در سازگاری بیماران با بیماری های مزمن و افزایش کیفیت زندگی آنها دارد، نظریه سازگاری روی می باشد. هدف از این تحقیق تعیین تاثیر برنامه مراقبتی بر اساس مدل سازگاری روی بر سلامت معنوی زنان مبتلا به سرطان سینه بود.
روش پژوهش: این پژوهش یک مطالعه تجربی با گروه کنترل و تصادفی سازی شده بود که در سال 1396 در بیمارستان نفت اهواز انجام شد. نمونه این پژوهش، 80 نفر از بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به این مرکز بودند که به صورت تصادفی در دو گروه آزمون (40 نفر) و کنترل (40 نفر) قرار گرفتند. سپس برنامه مراقبتی برای گروه آزمون با استفاده از فرم بررسی و شناخت الگوی سازگاری روی تدوین شد. بر اساس این فرم، رفتارهای ناسازگار افراد گروه آزمون در چهار بعد سازگاری (فیزیولوژیک، درک از خود، ایفای نقش و وابستگی متقابل) تعیین شده و محرک های اصلی، زمینه ای و باقیمانده این رفتار های ناسازگار مشخص شدند. در ابتدای مطالعه پرسشنامه سلامت معنوی 20 سوالی پولتزین و الیسون در اختیار شرکت کننده های در تحقیق قرار گرفت، بعد از مداخله دوباره این پرسشنامه در اختیار افراد دو گروه قرار گرفت. داده های به دست آمده با روش آماری توصیفی و آمار استنباطی( تی مستقل و تی زوجی) با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 در سطح اطمینان 95% مورد تحلیل قرار گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد بین میانگین نمره سلامت معنوی در دو گروه بعد از مداخله تفاوت معنی داری از نظر آماری وجود داشت (001/0=P). نمره سلامت معنوی در گروه آزمون بعد از مداخله (93/4±90/99) نسبت به قبل از مداخله (11/4±37/73) افزایش معناداری را نشان داد (001/0=P). نمره سلامت معنوی در گروه کنترل بعد از مداخله (58/3±02/72) نسبت به قبل از مداخله (25/4±10/73) کاهش یافت، اما از لحاظ آماری معنادار نبود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه و موثر بودن الگوی سازگاری روی بر سلامت معنوی زنان مبتلا به سرطان پستان این روش می تواند به صورت دستورالعملی جامع برای ارتقاء وضعیت سلامت معنوی افراد مبتلا به سرطان در تمام بیمارستان های کشور مورد اجرا قرار گیرد. همچنین می توان تاًثیر این مدل را بر روی سایر بیماری ها به صورت کارآزمایی مورد مطالعه قرار داد.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1396/4/5 | پذیرش: 1396/6/24