دوره 1، شماره 1 - ( بهار 97 1397 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: Ir.Medilam.Rec.1394.148

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rahmati S, Sayehmiri K. The relationship between anemia during pregnancy and birth weight: A systematic review and metanalysis. Journal title 2018; 1 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-289-fa.html
رحمتی شوبو، سایه میری کورش. بررسی ارتباط بین کم خونی مادر طی بارداری و کم وزنی نوزاد:مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز. عنوان نشریه. 1397; 1 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-289-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2806 مشاهده)
فقر آهن شایع ترین اختلال تغذیه در جهان بخصوص ذر زنان بارار است(1).  کم خونی فقر آهن شایع ترین علل کم خونی در دوران بارداری محسوب می شود از علل دیگر کم خونی بیماری های انگلی مانند مالاریا، عفونت کرم قلاب دار، شیستوزومیازیس، کمبود ریز مغذی ایی از جمله اسید  فولیک، ویتامین A، ویتامین B12 ، هموگلوبینوپاتی های ژنتیکی از جمله تالاسمی و هلیکوباکترپیلوری می توان اشاره کرد(3-5).  براساس داده های مرکز کنترل بیماری ها در سال 1989  در سه ماههی اول و سوم حاملگی  میزان هموگلوبین کمتر از 11 و در سه ماهه ی دوم میزان کمتر از 5/10 گرم در دسی لیتر کم خونی محسوب می شود(6).کم خونی در دوران بارداری مشکل بزرگ بهداشت عمومی در کل جهان مخصوصا کشور های در حال توسعه می باشد که بزرگترین بار آنمی در کشورهای آسیا و آفریقا (به ترتیب60 % و 52%) گزارش شده است(7-9).  تخمین زده شده است حدود 80 درصد زنان باردار دچار کم خونی در جنوب آسیا، 56% در کشور های در حال توسعه و 18 درصد در کشور های توسعه یافته  زندگی می کنند(10). کم خونی مادر یک عامل خطر شناخته شده در طول بارداری برای مادر و جنین است  مطالعات مختلف نشان داده اند که کم خونی مادر در طی بلرداری  باعث انواع پیامد بارداری از جمله  کاهش وزن هنگام تولد، مرگ های نئوناتال، مرگ های پرینتال، سن بارداری کم، مرگ جنین  و تولد زودرس می شود(  11-19). تولد زودرس به تولد نوزاد نارس (سن کمتر از 37 هفتگی حاملگی) نیز شناخته می شود  و نشان داده شده است که آنمی د ر سه ماهه ی اول بارداری یک عامل خطر برای تولد نوزاد نارس است(13-14). از طرف دیگر چندین مطالعه هم نتوانستند از این ارتباط حمایت کنند .  تاکنون مطالعات مختلفی در جهان که ارتباط کم خونی مادر طی بارداری با پیامد تولد زود رس را سنجیذه باشد صورت گرفته است که تعدادی از مطالعه ها این ارتباط را معنی دار نشان داده اند و در تعدادی هم این ارتباط   معنی دار نبوده است بنابراین در مطالعه حاضر  با انجام یک متاآنالیز همه مستندات را در کنار هم قرار داده تا تصویر دقیق تری از این مغضل در جهان ارائه نماید.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/5/7 | پذیرش: 1397/7/7 | انتشار: 1397/4/24

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb