دوره 1، شماره 1 - ( بهار 97 1397 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1394.106

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rahmati S, Sayehmiri K. The relationship between calcium and dairy products and prostate cancer: A systematic review and meta-analysis method. Journal title 2018; 1 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-264-fa.html
رحمتی شوبر، سایه میری کورش. بررسی ارتباط بین کلسیم کل( رژیم غذایی و مکمل) و سرطان پروستات:مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز. عنوان نشریه. 1397; 1 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-264-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (3446 مشاهده)
سرطان پروستات بیماری است که درآن سلول های بدخیم از بافت های پروستات منشا می گیرند و بطور منظم و فزاینده ای تکثیر یافته و منجر به افزایش حجم در هر یک از اجزای سلولی غده پروستات می گردد.این سرطان معمولترین نئوپلاسم تشخیصی در مردان بوده و دومین علت مرگ ناشی سرطان بعد ازسرطان ریه می باشد.شیوع این بیماری بعد از سن 65 سالگی بطور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. سرطان پروستات شایع ترین سرطان شناخته شده در آمریکا، کانادا و شیشمین سرطان شناخته شده در جهان می باشد و میزان های شیوع و بروز آن در نقاط مختلف جهان متفاوت است. در ایالات متحده ی آمریکا، شایع ترین سرطان در مردان است (1). و همچنین دومین علت اصلی مرگ و میر سرطان در میان مردان ایالات متحده آمریکا است. بررسی جامعی در رابطه با اپیدمیلوژی سرطان پروستات در ایران انجام نگرفته است. در برنامه های ثبت موارد سرطان، برخی آن ها را در رده ی پنجم و بعضی ها آن را درز رده ی نهم سرطان های مردان در ایران می دانند. سجادی و همکاران در مطالعه ای که در 5 استان اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و کرمان انجام گرفت میزان بروز بیماری را 5 در 100000 شخص سال گزارش کردند و تفاوتی بین استان های بررسی شده ندیدند. محققان نتیجه گرفتند که میزان بروز بیماری در ایران، بسیار کمتر از کشورهای غربی است که بخشی از آن مربوط به جوان تر بودن جمعیت در ایران و بخشی به نحوه ی ثبت سرطان و نقص آن در ایران مربوط می شود (2).  سرطان پروستات جهار نوع هستند که به کل انواع سرطان پروستات،  سرطان پروستات کل می گویند و سرطان پروستات پیش رفته یعنی اینکه سرطان به خارج از کپسول پروستات انتشار یافته است.که این نوع سرطان با نام سرطان متاستاتیک نیز شناخته می شود و معمولا این سرطان در استخوان و گره های لنفاوی دیده می شود. و سرطان پروستات جزئی که فقط جزئی از پروستات را درگیر می کند و هم چنین سرطان پروستات کشنده همان سرطان پروستات پیش رفته است که منجر به مرگ می شود . بعضی از مطالعات نشان می دهند تاثیر احتمالی رژیم غذایی که با افزایش خطر سرطان پروستات همراه است(3)و  بر اساس شواهد ازمایشگاهی و بالینی ارائه شده است که  مصرف زیاد کلسیم و فراورده های لبنی ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را از طریق  سرکوب تولید 25dihyroxy vitamin D3 (شکل فعال ویتامین D3 ( که مستقل به گیرنده های ویتامین D است را افزایش یابد(2و3و4,5) و هم چنین مطالعات اکولوژیک بین مصرف کلسیم و خطر سرطان پروستات هم بستگی بالایی ر ا گزارش داده اند(18-20). بنابراین با توجه به اینکه تاکنون مطالعات مختلفی در جهان بروی تعیین ارتباط بین کلسیم کل و سرطان پروستات صورت گرفته که تعدادی از مطالعه ها نشان می دهد کلسیم خطر سرطان پروستات را افزایش می دهد و در تعدادی دیگر این ارتباط معنی دار نشده است.  لذا با توجه به اهمیت روز افزون موضوع و میزان مرگ و میر بالای که ایجاد می کند با انجام یک مرور سیستماتیک و متاآنالیز می توان همه مستندات را در کنار هم قرار داد تا تصویر دقیق تری از این معضل در جهان ارائه نماید. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین کلسیم کل(رژیم غذایی و مکمل) و سرطان پروستات در جهان و بررسی روند کلی آن در جهان به روش سیستماتیک و متاآنالیز بود.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/7/7 | پذیرش: 1397/7/7 | انتشار: 1397/4/24

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb