دوره 1402، شماره 4 - ( زمستان 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Basati G, Saiyad Bastaminejad, IzadiAjeerlo B. Evaluation of the Gas2 gene expression change in colorectal adenocarcinoma tumors in comparison to normal adjacent tissue and its relation to disease prognosis. Journal title 2023; 1402 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2627-fa.html
بساطی غلام، بسطامی نژاد صیاد، ایزدی اجیرلو بهزاد. بررسی میزان تغییرات بیان ژن Gas2 در تومورهای آدنوکارسینومای کولورکتال نسبت به بافت نرمال مجاور آن و ارتباط آن با پیش آگهی بیماری. عنوان نشریه. 1402; 1402 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2627-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی ایلام
زمینه و هدف: ژن ویژه توقف رشد 2(GAS2) در فعالیتهای سلولی متعددی مانند چرخه سلولی، مرگ برنامه ریزی شده و تکثیر سلولی دخالت دارد و ممکن است بطور بالقوه در گسترش سرطان نقش داشته باشد. بااینحال، ارتباط GAS2 با پیشرفت و پیش آگهی سرطان کولورکتال مشخص نیست و نیاز به بررسی دارد. بنابراین، این مطالعه رابطه بین بیان  GAS2 بافت توموری را با گسترش و پیش آگهی سرطان کولورکتال مورد بررسی قرار داد ..
مواد و روش ها: در این مطالعه موردی-شاهدی، نمونه های جراحی بافت توموری و بافت سالم مجاور آن از 40 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال بطور آینده نگر در انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی تهران جمع آوری گردید و میزان نسبیGAS2 بافتها با روش Real-time PCR کمی سنجش گردید. ارتباط میزان بیان GAS2 در بافت توموری با پارامترهای بالینی-آسیب شناختی و میزان بقای کلی بیماران  مشخص گردید.
نتایج: میزان نسبیGAS2 در بافتهای توموری نسبت به بافتهای  سالم مجاور آنها افزایش قابل توجهی داشت ((40/3-17/1) 96/1 در مقابل (31/1-0/1) 10/1، 00001/0= P) . بعلاوه، میزان نسبی GAS2 در بافتهای توموری ارتباط معنی دار با ویژگی های آسیب شناختی سرطان از جمله مرحله بندیTNM ،گرید ،اندازه ، و تهاجم تومور به سیستم لنفاوی وعروقی و همینطور کاهش بقای کلی بیماران نشان داد (به ترتیب، 01/0 P=،  01/0 P=، 03/0 P=، 03/0 P=، 04/0 P=، و04/0 P= ).
نتیجه گیری: افزایش بیان GAS2 در سرطان کولورکتال با شاخصهای پیشرفت سرطان و پیش آگهی ضعیف بیماری ارتباط دارد و بنابراین ممکن است بعنوان یک بیومارکر پیش آگهی در سرطان کولورکتال عمل کند.

واژه‌های کلیدی: مرحله بندی، پیش آگهی، پیشرفت تومور، GAS2
متن کامل [DOCX 123 kb]   (1 دریافت)
نوع مطالعه: مورد- شاهدی گذشته نگر | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1402/10/23 | پذیرش: 1402/10/10 | انتشار: 1402/10/10