دوره 1، شماره 1 - ( بهار 97 1397 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amraei M. : Assessment of antioxidant activity of Matricaria chamomilla Hydroalcoholic Extract and its effect on the lipid profile in hypercholesterolemic Rabbits. Journal title 2018; 1 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-257-fa.html
امرایی منصور. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانیدر رتها عصاره هیدروالکلی بابونه و تأثیر آن بر سطح پروفایل لیپیدی ی هایپرکلسترولمیک. عنوان نشریه. 1397; 1 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-257-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایلام
چکیده:   (1924 مشاهده)
امروزه بیماریهای قلبی- عروقی در صدر فهرست علل مرگ و میر در سراسر دنیا قرار دارند و سالانه میلیونها نفر به علت عوارض ناشی از بیماریهایی نظیر حمله قلبی، دردهای آنژینی و سکته قلبی در بیمارستانها بستری می شوند و متأسفانه تعدادی نیز جان خود را از دست می دهند(3). بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی- عروقی در کشورهای در حال توسعه 16% است. در منطقه مدیترانه ای شرقی از جمله ایران بیماریهای قلبی- عروقی، یک مشکل عمده ی بهداشتی اجتماعی به شمار میرود که ابعاد آن به سرعت در حال افزایش است(4) افزایش لیپیپد پس از صرف غذا، مخصوصاً از طریق افزایش لیپوپروتئین غنی از تری گلیسرید(TRL) ، یکی از زودرس ترین تغییراتی است که در فرایند آتروژنز اهمیت دارد و سبب پیشرفت بیماری قلبی-عروقی می شود. هنگام افزایش لیپید، TRL ممکن است داخل دیواره عروق رسوب نموده و در پلاک های آتروما تجمع پیدا کند و نیز مولکولهای LDL- C  اکسید شوند، بنابراین غلظت HDL- C کاهش می یابد(5). برای کاهش و درمان چربی خون، داروهایی تجویز می شوند که به استاتینها معروف می باشند. داروهای استاتین در زمره متداولترین داروهایی هستند که در دنیا تجویز می گردند(6). استاتین ها، مهار کنندگان سنتز کلسترول هستند و برای دمان دیس لیپیدمیا و جلوگیری از بیماری های کاردیوواسکولار به کار می روند. چند نمونه از استاتین ها عبارتند از: رزوواستاتین، آتورواستاتین، سیموواستاتین، فلوواستاتین و . . . (7). هشدارهایی در مورد مصرف مشتقات قرص های ضد چربی استاتین داده شده است. تعدادی از محققان آمریکایی بر اساس آخرین نتایج تحقیقات خود در باره عوارض جانبی قرص های ضد چربی استاتین و خطری که این دارو ممکن است در ابتلا به سرطان داشته باشد هشدار دادند(8). مدارک کلینیکی و اپیدمیولوژی نشان دهنده کاهش چشمگیر در مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی-عروقی در بین مصرف کنندگان میوه، سبزیجات و مواد استخراخ شده از گیاهان است(10 و 9). تأثیر مثبت چنین رژیم غذایی به وجود ترکیبات  پلی فنولیک و فلاونوئیدهای ویژه ی موجود در آنها مربوط است که احتمالاً ناشی از اثرات آنتی اکسیدانی موجود در آنها می باشد(12و11) فلاونوئیدها به علت دارا بودن فعالیت آنتی اکسیدانی، ترکیباتی هستند که بر ضد اثرات تخریبی گونه های فعال اکسیژن مثل رادیکال های سوپراکساید، از سلول ها محافظت می کنند(12) رادیکال های سوپراکساید با بیماری های سرطان، آترواسکلروز، ایسکمی و التهاب ارتباط دارند(11). مطالعات زیاد، ارتباط قوی بین اخذ غذای پرچرب و پیشرفت آترواسکلروز را به وسیله تغییر ضخامت دیواره کاروتید نشان داده است(13). از جمله این مواد غذایی، می توان عصاره بابونه و مواد موجود در آن، مانند فلاونوئیدها اشاره کرد. (14). اثرات مثبت پلی فنل ها در افزایش HDL-c از طریق تأثیر آنها به عنوان لیگاند فعال کننده LxR (Liver x Receptor) اعمال می شود که از مهمترین فاکتورهای ترجمه ای مؤثر در تولید HDL-c بالغ و تولید آپوپروتئین مورد نیاز جهت سنتز آن است(16و15).
در پژوهش حاضر، فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی بابونه و تأثیر آن را بر فاکتورهای کلسترول، LDL ، HDL ، تری گلیسرید بررسی می کنیم.
 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1394/7/7 | پذیرش: 1394/11/4 | انتشار: 1397/7/7

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb