دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

azizpor Y. survey of musculoskeletal disorders among dentists in Iran: A systematic review and Meta-analysis. Journal title 2018; 1 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-251-fa.html
عزیزپور یسری. بررسی شیوع اختلالات اسکلتی -عضلانی در دندان پزشکان ایرانی: مطالعه مرور سیستماتیک و نظام مند. عنوان نشریه. 1397; 1 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-251-fa.html


چکیده:   (3047 مشاهده)
شتاب زندگی ماشینی انسان را گرفتار عوارض بیشماری ساخته که کاهش تحرک و بروز ضایعات یکی از عواقب آن به شمار می آید.در میان صدمات و عوارضی که سلامت نیرو های کار را تهدید می کند برخی از بیماری ها جز بیماری های مرتبط با کار می باشند که از جمله مهم ترین آنها می توان به اختلالات اسکلتی – عضلانی مرتبط با کار اشاره کرد.این عوارض عموما زمانی بروز می کنند که نیاز های شغلی از توانمندی های فرد تجاوز کند. اختلالات اسکلتی – عضلانی MSDS[1] به عنوان یکی از مهم ترین صدمات و بیماری های مرتبط با کار هستند که سلامتی نیرو های کار را به خطر می اندازند و معمولا به علت فراتر بودن نیاز کار و وضعیت شغلی نسبت به توانایی های فرد ایجاد می شوند(1).این صدمات چند علتی زمانی ایجاد می شوند که بافت های دستگاه اسکلتی – عضلانی به علت تماس های مداوم با عوامل استرس زای روانی – اجتماعی و بیو مکانیکی در محیط کار تخریب می شوند(2). افراد شاغل در هر حوزه کاری از صدمات اسکلتی – عضلانی در امان نیستند ، اما در بعضی مشاغل به علت وضعیت های خاص کاری این صدمات نمود بیشتری پیدا میکنند (3, 4).
 
آسیب های اسکلتی عضلانی مرتبط با کار از جمله بزرگ ترین مشکلات بهداشت شغلی در کشورهای صنعتی و کشور های در حال توسعه است . این آسیب ها در اثر تخریب تجمعی بافت های دستگاه اسکلتی عضلانی طی سالها مواجهه با عوامل استرس زای بیومکانیکی و روانی اجتماعی در محیط کار رخ می دهند.یکی از مهم ترین عوامل موثر در بروز این آسیب های چند علتی وضعیت نامطلوب بدن(پوسچر نامطلوب) هنگام کار است(5). [2] NIOSH بیماریها و عوارض ناشی از کار را بر اساس اهمیت ملی آنها (از نظر شیوع ،شدت و امکان پیشگیری) طبقه بندی نموده است که در آن اختلالات اسکلتی-عضلانی مربوط به کار پس از بیماری های تنفسی شغلی در رتبه دوم قرار دارد. وجود کادر دندانپزشکی در جهت اعتلای مراقبت های دهان و  دندان نقش اساسی دارد، عادتهای نامناسب کاری آن هم به صورت تکراری وبه مدت طولانی همراه با نیازهای مشاهده ای این رشته و همچنین حرکات مکرر اندام فوقانی از علل بروز این مشکلات در حرفه دندانپزشکی است(6, 7). در این حرفه به دلیل حرکات تکراری، کار طولانی مدت در وضعیت های استاتیک بدون وقفه مناسب ، وضعیت های کاری غلط، اعمال نیروی زیاد و ابزار کار نامناسب، احتمال ایجاد اختلالات به صورت درد در ناحیه اسکلتی عضلانی وجود دارد، به طوری که در تحقیقات جهانی شیوع این اختلالات در نواحی کمر، گردن ، شانه و دست بین 63 تا 93% می باشد(8). این صدمات اسکلتی-عضلانی که شامل صدمات ناحیه گردن،کمر،دیگر نواحی ستون فقرات،،شانه،مچ، بازو و زانو است می تواند به حدی باشد که موجب غیبت های مکرر از کار ،فرسودگی شغلی ،افسردگی و حتی استعفا از کار شود. از انجایی که هنوز آمار دقیق از شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در بین دندانپزشکان در ایران وجود ندارد، این پژوهش این هدف را با روش مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر روی مطالعات انجام گرفته در کشور خواهد شد.
 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1394/5/7 | پذیرش: 1394/7/7 | انتشار: 1397/7/23

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb