دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

کیخاونی ستار. بررسی آگاهی از نحوه کار ام آر آی بر اضطراب و استرس ناشی از آن در مراجعه کنندگان به مرکز ام آر آی بیمارستان طالقانی شهر ایلام در سال. عنوان نشریه. 1397; 1 (2)

مرکز تحقیقات آسیب‌های روانی و اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
اضطراب می تواند یکی از اصلی ترین عوامل مختل شدن اسکن MRI باشد به همین منظور تعیین میزان دقیق و عوامل مرتبط با آن در بیماران مراجعه کننده به این مراکز می تواند در بدست آوردن یک اسکن و تصویر خوب کمک کننده باشد که از  اتلاف منابع مالی جلوگیری شود. با توجه به اهمیت موضوع و کم بودن مطالعات صورت گرفته در این زمینه این مطالعه با هدف بررسی سطوح اضطراب و عوامل مرتبط با آن در بیماران مراجعه کننده به مرکز  تصویر برداری رزونانس مغناطیسی طالقانی شهر ایلام صورت پذیرفت. این یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. 100 نفر از بیمارانی که جهت انجام اسکنMRI  به مرکز ام آر آی طالقانی شهر ایلام در سال 1395 مراجعه کرده بودند، به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده شامل پرسشنامه استاندارد اضطراب بک و فرم اطلاعات دموگرافیکی بود در پایان اطلاعات ثبت شده وارد نرم افزار spss نسخه 16 گردید، و با استفاده از از آمار توصیفی (شاخص مرکزی و پراکندگی) و در قسمت آمار تحلیلی از آزمون های ناپارامتریک و ch-square  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میانگین سنی بیماران مراجعه کننده به مرکز MRI طالقانی شهر ایلام 2/1 ±  5/40  بود. 44% آنها اضطراب داشتند. 24% در گروه اضطراب خفیف،12% اضطراب متوسط و 8% درصد دارای اضطراب شدید بودند. بین تصورات بیماران در مورد خطرات MRI و میزان اضطراب در آنها ارتباط معنی داری بدست آمد(047/.p=). اما بین متغیر های سن، تاهل، سطح تحصیلات، میزان آگاهی افراد از نحوه کار ام آر آی، علت مراجعه و سابقه استفاده از ام آر آی با میزان اضطراب ارتباط معنی داری بدست نیامد. بنظر می آید بین تصورات بیماران در مورد خطرات MRI و میزان اضطراب در آنها ارتباط معنی داری وجود دارد لذا پرسنل درمانی در این بخش ها با آموزش و توضیحاتی از مراحل انجام کار به بیماران می توانند نقش بسزایی در کاهش اضطراب بیماران داشته باشند.
واژه‌های کلیدی: ام آر آی، اضطراب، استرس

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي