دوره 1403، شماره 2 - ( تابستان 1403 1403 )                   جلد 1403 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1402.159

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vasiee A, Mozafari M, Taghinejad H, Bazhdan A. Investigating the effect of online gamification on ECG interpretation, self-strategy learning and in nursing students. Journal title 2024; 1403 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2442-fa.html
وسیعی علیرضا، مظفری مصیب، تقی نژاد حمید، باژدان امیر رضا. بررسی تاثیر بازی وار سازی به روش آنلاین بر تفسیر نوار قلب و یادگیری خود راهبرد در دانشجویان پرستاری. عنوان نشریه. 1403; 1403 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2442-fa.html


گروه آموزشی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (9 مشاهده)
   بیماری­های حاد قلبی از جمله شایع­ترین و خطرناک­ترین مشکلاتی هستند که زندگی بشر را مورد تهدید قرار می­دهند. برای تشخیص بی­نظمی­های مرگبار، پایش الکتروکاردیوگرام بایستی در سریع­ترین زمان ممکن آغاز شود. پرستاران به علت حضور در خط مقدم مراقبت از بیماران می­بایست از دانش و مهارت کافی در زمینه تشخیص و تفسیر نوار ریتم قلب برخوردار باشند تا از وقوع عوارض مرگبار این اختلالات جلوگیری کنند. این مهم از طریق آموزش­های مناسب و کافی تأمین می­گردد.
   خواندن صحیح الکتروکاردیوگرام یکی از پیش نیازهای شناخت اختلالات قلبی و پیشگیری از عوارض ناشی از اختلالات قلب است. با توجّه به این که پرستار اولین فردی است که می­تواند در شناخت اختلالات ریتم قلب، نقش کلیدی خود را ایفاء نماید، خواندن صحیح الکتروکاردیوگرام از وظایف مهم اوست. استفاده از روش های نوین آموزش، توانایی ذهنی فراگیران را تقویت و سبب به کار گرفتن نیروی تفکر و استفاده از قوای عقلانی در جهت استدلال و رسیدن به پاسخ مسائل می­شوند. این روش­ها برای ایجاد سطوح بالاتر مهارت­های تفکر روش مناسبی هستند و فراگیر را وادار می­سازند تا در فرایند یادگیری درگیر شوند.  
   از آنجا که در سراسر دانشکده­های پرستاری ایران، دانشجویان رشته پرستاری، داروهای ترالی، احیاء قلبی ریوی و اختلالات شایع قلبی را در درس مراقبت های ویژه پرستاری در سال دوّم و یا سوّم دانشگاه آموزش می­بینند، ممکن است با گذشت زمان، دانش و مهارت کسب شده دچار نوسان گردد.
   آموزش با استفاده از ابزارهای الکترونیک یکی از راه­های نوین تدریس دروس آموزش پرستاری می­باشد. استفاده از بستر آموزش آنلاین در دوران پاندمی کرونا، حاکی از مفید بودن این روش در ارائه­ی محتوا و آموزش به فراگیران پرستاری، کارایی خود را نشان داده است. در جریان بازی­وارسازی، فراگیر به انجام فعالیت­های اختصاصی یادگیرانه به­گونه­ای فعال فرا داشته شده و توانایی­های حل مسأله و یادگیری در آن­ها تقویت می­شود. بازی ­وارسازی باعث تبدیل محتوای سنگین و خسته­کننده­ی آموزشی به مباحث شاد و مفرح، انگیزشی و فعال می­گردد.
در واقع بازی وارسازی، به نوعی زمان نگهداری دانش کسب شده در ذهن را، افزایش می­دهد. با توجّه به اینکه یادگیری و یادآوری دو اصل مهم در فرایند شغلی پرستاران محسوب می­شوند، جهت تقویت این عوامل روش­های نوین تدریس می­تواند روش­های مناسب و کاربردی به حساب آید.
   نتایج مطالعات انجام شده نشان می­دهد که دانشجویان و فارغ­التحصیلان رشته­های پزشکی و پرستاری در تفسیر الکتروکاردیوگرام با مشکل مواجه هستند. یادگیری در تفسیر آزمایشات با کمک بازی­وارسازی ابعاد متفاوتی مانند مؤلفه­های فردی (مسئولیت­پذیری، ادراک)، مؤلفه­های مکانیکی (بازخورد سریع، پیشرفت دوره­ای) و مؤلفه­های عاطفی (انگیزش، خودکارآمدی) را در برمی­گیرد. بنابراین بازی ­وارسازی یک انتقال پارادایم در یادگیری را ایجاد نموده است. با توجّه به نوین بودن بازی­ وارسازی در یادگیری فنون درمانی و آموزشی، از این مفهوم می­توان در توسعه و ثبت یادگیری مفاهیم پرستاری استفاده نمود.
   با توجّه به آنچه گفته شد، هدف مطالعه کنونی بررسی تاثیر بازی وار سازی  به روش آنلاین بر تفسیر نوار قلب و یادگیری خود راهبرد دانشجویان پرستاری می باشد و سوال این است که آیا بازی­وارسازی بر تفسیر نوار قلب و یادگیری خود راهبرد تأثیر دارد یا خیر؟
 
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1402/4/5 | پذیرش: 1402/8/8 | انتشار: 1403/6/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb