دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1396.035

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nikzad N, Nourmoradi H, porkian ahmad abadi E. study and survery the concentration of plumb and cadmium in foods. Journal title 2018; 1 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-243-fa.html
نیکزاد نسیم، نورمرادی حشمت اله، پورکیان احمدآبادی الهام. بررسی میزان سرب در مواد غذایی پرمصرف شهر ایلام در سال97_1396. عنوان نشریه. 1397; 1 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-243-fa.html


گروه آموزشی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (2592 مشاهده)
وجود فلزات سنگین در مواد غذایی در غلظت بالا خطرات جدی برای سلامتی انسان از جمله نارسایی کلیوی، علائم مسمومیت مزمن، آسیب های کبدی و غیره را به دنبال دارد. بنابراین تعیین مقادیر این فلزات در مواد غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا در مطالعه ی حاضر مقادیر سرب به عنوان یک فلز سنگین در مواد غذایی پر مصرف شهر ایلام در سال 97-1396 مورد ارزیابی قرار گرفته است.
مواد و روش: نمونه ها مواد غذایی شامل سبزیجات، مرغ، ماهی، میگو، صیفی جات و برنج از 3 مرکز پر فروش عرضه ی مواد غذایی در سطح شهر ایلام به صورت تصادفی جمع آوری شدند و پس از آماده سازی نمونه ها مقدار سرب با بهره گیری از تکنیک هضم مرطوب و دستگاه  طیف سنج جذب اتمی (AAS) اندازه گیری شد. نتایج حاصل با استفاده از نرم افزار Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و با استاندارد ملی ایران (ISIRI)، کمیته سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و سازمان بهداشت جهانیWHO) ) مقایسه گردید.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در تمامی نمونه ها میانگین غلظت سرب، با توجه به استاندارد ملی ایران بالاتر از محدوده استاندارد می باشد اما با توجه به استاندارد کمیته سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) و سازمان بهداشت جهانی WHO)) میانگین غلظت سرب در تمامی نمونه ها به جز سبزیجات مصرفی مورد مطالعه بالاتر از میزان مجاز می باشد. در سبزیجات مصرفی نمونه برگ تربچه با مقدار 65/2 میکروگرم بر گرم، در محصولات گوشتی نمونه میگو با مقدار 64/3 میکروگرم بر گرم، در صیفی جات مصرفی نمونه سیب زمینی با مقدار 58/3 میکروگرم بر گرم و در برنج مصرفی برند عنبر بو با مقدار 16/2 میکروگرم بر گرم بیشترین غلظت سرب را در هر گروه به خود اختصاص داده اند.
نتیجه گیری: این نتایج بالاترین میانگین غلظت سرب را برای نمونه های میگو و کمترین میانگین غلظت سرب را برای نمونه های برنج با برند محسن و نمونه های سبزیجات، نمونه تربچه نشان داده است. مطالعات بیشتری نیاز است تا منبع ورود سرب به مواد غذایی مشخص شود و اقدامات مورد نیاز جهت کاهش فلزات سنگین صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: سرب، مواد غذایی، سبزیجات
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1397/5/7 | پذیرش: 1397/7/7 | انتشار: 1397/7/23

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb