دوره 1، شماره 2 - ( تابستان 97 1397 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

tardeh Z. The relationship between borna virus disease and schizophrenia and other mental disease : meta-analysis. Journal title 2018; 1 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-240-fa.html
ترده زینب. بررسی ارتباط ویروس بورنا و اسکیزوفرنی به روش متاآنالیز و مرور منظم. عنوان نشریه. 1397; 1 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-240-fa.html


چکیده:   (2976 مشاهده)
اسکیزوفرنی یک بیماری مزمن دستگاه عصبی مرکزی است که معمولا در اوایل دوران بلوغ اتفاق می افتد و از درجات مختلفی از شدت برخوردار است.بعضی از موارد این بیماری برگشت می یابد و یا بهبود می یابد, در حالی که سایرین به طور مداوم همراه فرد باقی می ماند. علایم این بیماری اختلال در حس شنوایی وتوهم در افکار و نشانه های موثری است که ممکن است از هیجان و دیوانگی تا افسردگی باشد. تغییر ساختار و عملکرد مغز در این بیماری به طور واضح تثبیت شده است.سن متوسط ظهور اسکیزوفرنی در اوایل 20 سالگی است. سن شروع بیماری در مردان پایین تر از زنان است و علایم آن در مردان شدید تر از زنان است. بیماری درافراد با موقعیت اجتماعی-اقتصادی ضعیف شیوع بیشتری دارد(1). بیماری در ایالات متحده آمریکا دارای شیوع بیش از 1% است و باعث صرف هزینه های سالیانه بیش از 65 بیلیون دلار می شود(3). به طور اپیدمیولوژیکی 12 ریسک فاکتور برای اسکیزوفرنی شناسایی شده است (1). یافته های مختلف نقش عوامل محیطی و ژنتیکی را در ایجاد این بیماری نشان می دهد که یافته های ژنتیکی می توانند بر این عقیده سازگار باشند که این بیماری می تواند به علت فرآیند های عفونی در افرادی که به طور ژنتیکی مستعد هستند اتفاق بیفتد(3). این فرضیه که اسکیزوفرنی توسط عوامل عفونی ایجاد می شود برای اولین بار در قرن 19 مطرح شد(1). با توجه به شیوع بالای بیماری های روانی در اقشار مختلف جامعه، لازم است عوامل دخیل در ایجاد این بیماری ها مورد بررسی قرار گیرند. از جمله عواملی که به نظر میرسد در ایجاد بیماری های روانی و از جمله اسکیزوفرنی نقش داشته باشد، ویروس بورنا است که این ویروس باعث ناراحتی های دستگاه عصبی مرکزی در بسیاری از گونه های مهره داران می شود که با ناهنجاری های روانی نشان داده می شود. این ویروس به طور طبیعی باعث عفونت هایی می شود که قبلا تصور می شد اسب ها و گوسفندان را در مناطق جغرافیای خاص در اروپای مرکزی مبتلا میکند .اطلاعات سرولوژیکی بدست آمده از آزمایشگاه های متعدد در طول پانزده سال اخیر و مطالعات مولکولی اخیر نشان داد که ویروس بورنا می تواند انسان ها را نیز آلوده کند و با اختلالات عصبی روانی خاصی همراه باشد(2). در مجموع مطالعات نشان دهنده ی نقش این ویروس در اختلالات عصبی روانی خاص است که به دلیل تناقض در نتایج می توان در یک مقاله مروری متاآنالیزبه بررسی صحت این امر پرداخت
واژه‌های کلیدی: اسکیزوفرنی، بورنا، ویروس
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1394/5/7 | پذیرش: 1394/7/7 | انتشار: 1397/7/23

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb