دوره 1403، شماره 1 - ( بهار 1403 1403 )                   جلد 1403 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adiban M, solaimannejad F, Gholami Aliabadi Z. dsfsdAssessment of copper, aluminum, iron and manganese in the distribution network and drinking water sources of Ilam in1393. Journal title 2024; 1403 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2359-fa.html
ادیبان مؤید، سلیمان نژاد فاطمه، غلامی علی آبادی زینب. بررسی میزان مس، آلومینیوم، آهن و منگنز در شبکه توزیع و منابع آب شرب شهر ایلام در سال 1393. عنوان نشریه. 1403; 1403 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-2359-fa.html


معاونت تحقیقات
چکیده:   (13 مشاهده)
دسترسی به آب سالم و بهداشتی معیار ارتقای سلامتی وموثرترین عامل پیشگیری از بیماری ها و رفع مشکلات ناشی ازآب غیر بهداشتی است.آب سالم آبی است که عوامل بیماری زا، مواد شیمیایی زیان آور مواد آلی و معدنی،طعم، رنگ وبوی خاصی نداشته باشد.یکی ازمسائل مهم در آلودگی آب، وجود فلزات سنگین موجود در آن می باشد چنانچه میزان این چند عنصر در آب از حد مجاز بالاتر باشد مشکلات بهداشتی ایجاد خواهد کرد.
 فلزات سنگین درآب آشامیدنی می توانند اثرات مخربی بر سلامت انسان داشته باشد از جمله این اثرات کاهش رشد اندام ها،  سرطان،  اختلال در سیستم عصبی بدن،  اختلال در سیستم دفاعی بدن می باشد.  در موارد حاد می تواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد. از جمله این فلزات می توان به عناصر مس،  آلومینیوم،آهن، ومنگنز اشاره نمود.وجود مس درآب به مقدار بالا باعث ایجاد بیماری هایی از قبیل کم خونی ، تغییرات در استخوان ها،  افزایش کلسترول و سبز رنگ شدن موی در بدن و گاهی منجر به مرگ خواهد شد و مقادیر زیاد آن در بدن باعث ایجاد حالت تهوع استفراغ واسهال می شود.
وجود آلومینیوم در آب به مقدار بالا موجب بیماری آلزایمر می شود. سازمان بهداشت جهانی، میزان مجاز آلومینیوم در آب های آشامیدنی را در حدود mg/lit2/0توصیهکرده است چرا که مشکلات در طعم وبوی آب ایجاد می شود.
آهن ومنگنز نیز به علت وجود فراوان در پوسته زمین به راحتی وارد منابع آب زیر زمینی می شوند. وجود این دو عنصر حتی در غلظت پایین باعث مشکلات زیبایی شناختی و بهره برداری می شوند به طوری که اگر میزان این دو عنصر  به بیش از mg/lit3/0 برسد آثارنامطلوبی مانند مزه نا مطلوب،قرمز شدن رنگ آب و ایجاد لکه روی وسایل و البسه، تجمع رسوبات در لوله های آب،رشد باکتری کرنوتریکس و سایر باکتری های آهن در شبکه آب و بوی نا مطلوب ناشی از لکه های قهوه ای تیره ناشی از منگنز ایجاد می کنند. بنابراین شناسایی و سنجش این چهار عنصر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و از آن جایی که میزان این چهار عنصر در سیستم شبکه آبرسانی شهر ایلام اندازه گیری نشده است لذا سعی بر این است که با سنجش یا اندازه گیری مس، آلومینیوم، آهن ومنگنز موجود در منابع آب آشامیدنی و شبکه توزیع آب شهر ایلام ومقایسه ی آن با استاندارد، راهکار های مناسبجهت کاهش غلظت عناصر مذکور وتخفیف آثار سوء آن ها ارائه گردد.
     
نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1393/7/28 | پذیرش: 1393/9/29 | انتشار: 1400/1/20

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb