دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1395.65

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadpour S, Abbasi N. The Effect of forced exercise on the Hippocampus of Mice after Induced Ischemia Reperfusion. Journal title 2022; 5 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1922-fa.html
محمدپور شهرام، عباسی ناصر. بررسی تاثیر ورزش اجباری بر هیپوکمپ موش سوری بعد از القا ایسکمی-ریپرفیوژن. عنوان نشریه. 1401; 5 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1922-fa.html


گروه آموزشی آناتومی و تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1358 مشاهده)
یکی از مهم ترین دلایل وقوع ایسکمی، سکته ی مغزی است که بعد از انفارکتوس میوکارد و سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشورهای غربی است.(1) بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی سالانه 15میلیون نفر دچار سکته ی مغزی می شوند که 5میلیون نفر آن ها فوت کرده و 5میلیون نفر دچار معلولیت دائمی می شود. (2)ایسکمی مغزی عبارت است از کاهش میزان متابولیت های مغزی در اثر کاهش جریان خون که به کاهش ذخیره ی اکسیژن و در نتیجه مرگ بافت مغزی یا سکته ی مغزی منجر می شود.(3)ایسکمی مغزی منجر به اختلالات حرکتی ، حسی و بینایی، اختلال تکلم، اختلالات رفتاری بخصوص اختلال یادگیری فضایی می گردد.(4) ایسکمی ریپرفیوژن به آسیب هایی گفته می شود که در اثربازگشت جریان خون به بافت بعد از یک دوره ایسکمی ایجاد می شود که خود به تشدید صدمات می انجامد، آسیب هایی که بر اثر ریپرفیوژن ایجاد می شود نتیجه عملکرد التهابی بافت ضایعه دیده است که با بازگشت مجدد خون ،گلبول های سفید، فاکتورهای التهابی نظیر اینترلوکین و رادیکال های آزاد را در بافت ضایعه دیده رها کرده و باعث بروز استرس اکسیداتیو می شود. (5)که نواحی مشخصی از مغز و انواع خاصی از نورون ها، از جمله نورون های هرمی ناحیه CA1هیپوکامپ و اجسام مخطط به ایسکمی مغزی حساس تر هستند.(6, 7)
هیپوکامپ بخشی از مغز است که در کف بطن طرفی در لوب تمپورال قرار دارد و دارای نواحی مشخصی  به نام های شکنج دندانه ای (dentate Gyrus)و شاخ آمون که شاخ آمون خود شامل 3 بخشCA1 ،CA2،CA3می باشد،و نورون های هر ناحیه ی هیپوکامپ دارای خصوصیات بیو فیزیکی، محیط داخل سلولی و گیرنده های منحصر به فرد هستند.(8)
این قسمت در تشکیل حافظه ی جدید و پردازش اطلاعات فضایی نقش داشته (9)و مشخص شده که تمایز نوروبلاست ها و تولید نورون های جدید در پستانداران در دو ناحیه زیر گرانولی جیروس دندانه ای هیپوکامپ و زیر بطنی پیاز بویایی در مغز شروع می شود (10, 11).هم چنین هیپوکامپ توسط شریان کوروییدی قدامی که شاخه ای از کاروتید داخلی است خونرسانی می شود این شریان به دلیل بلند و نازک بودن مستعد ترومبوزیس است بنابراین هیپوکامپ جزو اولین مناطقی از مغز است که در بیماری های مغزی مثل آلزایمر ، هانتینگتون،صرع،سکته ی مغزی، ایسکمی و به ویژه  ترومای مغزی دچار آسیب می شود.(12)
تحقیقات گسترده ای برای پیدا کردن داروی موثر به منظور کاهش آسیب ایجاد شده به دنبال ایسکمی وبرقراری مجدد جریان خون انجام شده است(13) و پژوهش بسیاری در زمینه ی تحریک نورون زایی از طریق محیط های غنی شده،فعالیت بدنی و تکالیف مربوط به حافظه و یادگیری ، استفاده از سلول های درمانی با منشا مختلف و آنتی اکسیدان ها صورت گرفته است.
طی 20سال اخیر ،مطالعات جانوری اثرات سودمند ورزش جسمانی روی ایسکمی مغزی را نشان داده اند، این اثرات شامل افزایش بقا، کاهش نقایص نورولوژیکی، بهبودی در نقص سد خونی مغزی و برقراری یکپارچگی در عروق خونی است(14) و گفته شده که افزایش فعالیت بیوشیمیایی هیپوکامپ به دنبال ورزش موجب تقویت حافظه میگردد(15) و مشخص شده که فعالیت فیزیکی دارای اثر حفاظت نورونی در برابر آسیب های هیپوکامپ که باعث تخریب حافظه میگردد میباشد،همچنین باعث افزایش بیان فاکتورهای رشد عصبی نظیر فاکتور رشد شبه انسولین NGFو فاکتورهای رشد فیبروبلاستی و فاکتور رشد عروقی میگردد .(16, 17)
طی مطالعات دیگر مشاهده شده که ورزش عملکرد نورونی و همچنین حجم سکته در موش صحرایی را کاهش می دهد. (18)وآسیب های التهابی را با کاهش بیان میانجی های التهاب و همچنین کاهش تجمع لوکوسیت ها کاهش می دهد.(19) وهم چنین حافظه کوتاه مدت و حافظه فضایی را از طریق افزایش تولید نورون و همچنین کاهش آپوپتوزدر هیپوکامپ بهبود می بخشد.(20)
با توجه به پژوهش های بسیاری که در زمینه ی کاهش آسیب های وارده برهیپوکامپ بعد از القا ایسکمی- ریپرفیوژن انجام شده است ،هم چنین  اثر نوروژنزیس ورزش بر هیپوکامپ قبل از ایسکمی به اثبات رسیده است ،اما تاکنون در زمینه ی تاثیر ورزش شنا بر هیپوکامپ بعد ازالقا ایسکمی ریپرفیوژن تحقیق جامعی صورت نگرفته است(اثر درمانی ورزش).
لذا ما به بررسی تاثیر ورزش شنا برهیپوکامپ موش سوری بعد ازالقا ایسکمی- ریپرفیوژن می پردازیم.
     
نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: سایر....
دریافت: 1401/3/24 | پذیرش: 1401/3/29 | انتشار: 1401/3/29

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb