دوره 1403، شماره 4 - ( زمستان 1403 1403 )                   جلد 1403 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1401.265

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

pakzad R, kakaei H, Pakzad I, nadri M, zarei L, heydari F. Evaluation of self-rated health and related factor in the general population of Ilam - a population based cross-sectional study. Journal title 2025; 1403 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1851-fa.html
پاکزاد رضا، کاکایی حجت، پاکزاد ایرج، ندری محسن، زارعی لیلا، حیدری فاطمه. بررسی سلامت خود ابراز در جمعیت عمومی شهر ایلام و عوامل موثر بر آن_یک مطالعه مقطعی مبتنی بر جمعیت. عنوان نشریه. 1403; 1403 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1851-fa.html


چکیده:   (64 مشاهده)
سلامت خودابراز یا self-rated health یک شاخص مهم و کاربردی در پژوهش های سلامت است می توان پیآمدهای سلامت را پیش بینی نمود. سلامت خودابراز یکی از شـاخص هـای رایج و علمی سنجش سلامتی برای پایش تغییـرات و انـدازه گیـری سلامت کلی جمعیت های مختلف است. به عبارت دیگر فرد به صورت ذهنی سلامت خود را ارزیـابی مـی کنـد. سلامت خود ابراز در بسیاری از کشورها مورد سنجش قرار گرفته است و در این مطالعات سعی شده است تاثیر فاکتورهای دخیل در آن و تاثیر این فاکتورها به هم دیگر مشخص شود. از این رو تحقیق های فراوان حاکی از تاثیر گذاری فاکتورهایی از قبیل وضعیت های جمعیت شناختی افراد (سن، جنس، نژاد، مذهب)، اجتماعی اقتصادی، سبک زندگی، فرهنگی، تحصیلی و سطح سواد در درک شخصی از وضعیت های بهداشتی افراد است. از طرفی مطالعات مختلفی نشان داده اند که سلامت خودابراز، متأثر از عواملی مانند اجتمـاعی، اقتصادی، روانــی، محیطــی، شــیوه زنــدگی، فرهنگــی، ســابقه خــانوادگی، جمعیت شناختی و شاخص های بالینی است. ایران به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه از نظر وضعیت های بهداشتی و سلامت عمومی در وضعیت قابل قبولی است. با این حال هنوز با استاندارهای جهانی فاصله دارد و خود نیازمند طراحی و توسعه زیرساخت های تحقیقاتی و ریشه یاب برای شناسایی عوامل مخدوش کننده بهداشتی (از ابعات جسمی و روحی) است. مطالعات محدودی در ایران در مورد سلامت خود ابراز انجام شده و رابطه ان با متغیر های دموگرافیک و اقتصادی اجتماعی تعیین شده است. استان ایلام به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و کمبود برخی از امکانات رفاهی و توسعه ای، بالا بودن میزان بیکاری و عوارض ناشی از جنگ تحمیلی بیشتر در معرض استرس و اضطراب است که این مسئله منجر به شیوع بالای اختلالات روانی و کاهش کیفیت زندگی خواهد شد. از طرف دیگر عدم توسعه یافتگی استان و کمبود امکانات منجر شده است که بسیاری از افراد دسترسی قابل قبولی به خدمات بهداشتی و درمانی نداشته باشند که همه این موارد منجر به کاهش سطح کیفیت زندگی و به تبع سلامت خواهد شد. با وجود سرچ گسترده، تا کنون مطالعه ای با منظور بررسی وضعیت سلامت خود ابراز در این استان اجرا نشده است. از این رو بر آن شدیم مطالعه ای به منظور بررسی سلامت خود ابراز در جمعیت عمومی شهر ایلام و عوامل موثر بر آن را انجام دهیم.
واژه‌های کلیدی: سلامت خود ابراز، ایلام
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1401/1/21 | پذیرش: 1401/12/3 | انتشار: 1403/12/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb