دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghifard N, KARKOUB M. Genetic analysis of Shigella flexneri isolated from diarrheal patients in Ahvaz city by pulsed field gel electrophoresis. Journal title 2022; 4 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1750-fa.html
صادقی فرد نورخدا، کارکوب مریم. آنالیز ژنتیکی جدایه های شیگلا فلکسنری از بیماران مبتلا به اسهال در اهواز به روش پالس فیلدژل الکترفروزیس. عنوان نشریه. 1400; 4 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1750-fa.html

مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
بیماریهای اسهالی دومین علت مرگ ومیر کودکان در سراسر دنیا هستند. (1). بیش از  165میلیون مورد بیماری مربوط به شیگلا در سال گزارش می شود که منجر به مرگ 1.1میلیون فرد می شود (3،5).
راه اصلی انتقال بیماری شیگلوز از فردی به فردی دیگر از طریق مسیرهای مدفوعی دهانی می باشد.(5).

در این مطالعه برای تعیین تایپ های شیگلا فلکسنری از روش پالس فیلد ژل الکتروفورزیس (PFGE)استفاده می شود.PFGE یکی از بهترین روش هایی است که در تیپ بندی و مطالعات اپیدمیولوژی در مناطق مختلف کاربرد دارد، این روش با قدرت تکرارپذیری و افتراق بالایی که دارد برای تمام پاتوژنهای انسانی قابل استفاده می باشد(19). PFGE به دلیل قدرت افتراق بالای آن، به عنوان استاندارد طلایی برای بیشتر باکتری ها در نظر گرفته می شود و نیز از مهمترین روش های مولکولی برای مطالعات اپیدمیولوژی و تایپینگ باکتری های می باشد(18).
متاسفانه در اهواز فاضلاب شهری به رودخانه کارون که منبع اصلی شرب مردم منطقه و آبیاری محصولات کشاورزی است تخلیه میگردد این مسئله باعث آلودگی آب رودخانه به انواع پاتوژنهای روده ای از جمله شیگلا می شود. باتوجه به سهولت انتقال شیگلا از طریق مسیرهای مدفوعی دهانی و دوز کم بیماری زایی باکتری آلودگی آب رودخانه کارون به فاضلاب شهری یک خطر بزرگ برای ابتلا به شیگلوز محسوب می شود وعلاوه بر آن آب و هوای گرمسیری اهواز نیز باعث بحرانی کردن شیوع شیگلا در منطقه می شود. در سالهای اخیر به دلیل مصرف خودسرانه ی آنتی بیوتیکها شیوع انواع شیگلا مقاوم به آنتی بیوتیک افزایش پیدا کرده است و باتوجه به مطالعات قبلی که شیوع بیشتر شیگلا فلکسنری را در اهواز نسبت به سایر جدایه های شیگلا گزارش کرده اند بررسی کلون های شایع شیگلافلکسنری در اهواز و پیدا کردن راهی مناسب برای کنترل عفونت حیاتی به نظر میرسد.
هدف از مطالعات تایپینگ سویه های یک باکتری خاص، فراهم آوردن شواهد آزمایشگاهی برای ارتباط ژنتیکی سویه های جدا شده از بیماران  می باشد. اطلاعات تایپینگ برای دانستن  کنترل انتشار بیماری در جامعه مورد نیاز هست. وباو به دلیل محدود بودن اطلاعات ما در خصوص کلون های شایع شیگلا فلکسنری در اهواز و ارتباط آنها با پراکندگی ژنهای مقاومت در منطقه برآن شدیم در مطالعه ای بر روی نمونه های شیگلا فلکسنری جمع آوری شده در سالهای  مختلف به بررسی اپیدمیولوژیکی ملکولی و شناسایی کلون های شایع در طی سالهای مختلف در اهواز  با روش PFGE بپردازیم.

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1400/10/18 | پذیرش: 1400/12/10 | انتشار: 1400/12/10