دوره 1402، شماره 1 - ( بهار 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pakzad R, Akbari M, Aivazi A, Pakzad I, Sheikhi S, Akbari M R et al . Prevalence of head lice infestation and its associated factors among primary school-age students in Iran- a systematic review and meta-nalysis. Journal title 2023; 1402 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1724-fa.html
پاکزاد رضا، اکبری مرتضی، عیوضی علی اشرف، پاکزاد ایرج، شیخی ثریا، اکبری محمدرضا و همکاران.. برآورد شیوع ادغام شده پدیکولوزیس در دانش آموزان دبستانی در ایران یک مطالعه مرور نظاممند و فراتحلیل. عنوان نشریه. 1402; 1402 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1724-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی ایلام
شپش ها انگل های اجباری خون خواری هستند که در تمـام کـشورهای دنیـا و در شـرایط مختلـف آب و هوایی مختلف یافت می شوند. سابقه آلودگی به شپش (پدیکلوزیس) به ماقبل تاریخ بر می گردد. صـدها میلیـون مورد آلودگی به شپش در دهه های اخیر از سراسر دنیا گـزارش شـده است. آلودگی به شپش، طـی سه دهـه گذشـته افزایش چشمگیری داشته است به طوری که تشخیص و درمان آن یکی از وظایف دست اندرکاران کـادر بهداشـت و پزشـکی قرار گرفته است. شپش سر یک مشکل بهداشت عمومی در سطح جهان است که به طور عمده در کودکان زیر 15 و به ویژه دانش¬آموزان شایع بوده و مو و پوست سر را درگیر می کند. شپش سر، از طریق تماس مستقیم با بیمار و لوازم شخصی او از قبیل شانه، کلاه، روسری، لباس زیر و حوله اسفنج منتقل می شود. تماس سر فرد آلوده با سر فرد سالم شایع ترین راه انتقال شپش است بررسی بیماران نشان داده است علاوه بر علائم جسمی، ناراحتی های روانی بروز می کند و این مورد اخیر در خصوص کودکان از اهمیت بسزایی برخوردار است. آثار سوء روانی در دانش آموزان که به علت فشارهای اجتماعی بروز می کند، می تواند منجر به افت تحصیلی در آن ها شود. اهمیت بهداشتی، انتشار جهانی و هم زیستی شپش سر با انسان موجب گردیده است که محققین تحقیقات گسترده ای را در نقاط مختلف دنیا درباره این حشره انجام دهـند. بررسی مطالعات قبلی بیانگر این است که خطر ابتلا به شپش سر با عوامل مختلف وابسته به میزبان مرتبط است. با توجه به اینکه بچه ها ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و هم چنین با توجه به مطالعات انجام شده در نقاط مختلف کشور در سال های گذشته و وجود آلودگی نسبتا بالا در مدارس ابتدایی کشور، ضرورت اجرای این طرح مشخص می شود. با انجام یک مطالعه نظام مند دقیق می توان، شیوع آلودگی به شپش سر و عوامل مرتبط با آن را در دانش آموزان مقطع ابتدایی به صورت کاملا علمی تعیین کرد تا علاوه بر تکمیل مطالعات قبلی، نتایج را در اختیار سیاست گذاران و متولیان بهداشت و درمان و مدیران آموزش و پرورش جهت حل مشکل قرار داد.

نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: حشره شناسی
دریافت: 1400/6/27 | پذیرش: 1401/8/7 | انتشار: 1401/12/10