دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghifard N, Pakzad I, safikhani M. Effect of Toxin – Antitoxin System on Expression of Virulence Factors in Shigella flexneri isolated from diarrheal patients in Ahvaz city. Journal title 2021; 4 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1632-fa.html
صادقی فرد نورخدا، پاکزاد ایرج، صفی خانی مسلم مهرنوش. بررسی اثر سیستم های توکسین - آنتی توکسین بر بیان فاکتورهای بیماری زایی در جدایه های شیگلا فلکسنری بیماران مبتلا به اسهال در اهواز. عنوان نشریه. 1400; 4 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1632-fa.html


مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1139 مشاهده)
بیماری اسهال دومین علت مرگ و میر کودکان در سراسر دنیاست. شیگلا یکی از مهمترین علل ایجاد کننده ی اسهال در سراسر جهان است. عفونت ناشی از این پاتوژن منجر به بیماری شدید و حاد التهابی روده می شود که با اسهال آبکی همراه با ترشحات چرکی مشخص می گردد. جنس شیگلا شامل 4 گونه ی، شیگلا دیسانتری، شیگلا فلکسنری، شیگلا بویدی و شیگلا سونئی است. شیگلا فلکسنری از رایج ترین علل ایجاد کننده ی شیگلوز در کشور های در حال توسعه است. از جمله فاکتور های بیماری زایی در شیگلا فلکسنری، شیگلا انتروتوکسین است که نقش مهمی در تغییر حمل و نقل آب و الکترولیت ها در روده در فاز اولیه و حالت آبکی بیماری اسهال ایجاد شده، دارند. پروتئین virF است و بیان فاکتور های بیماری زایی را تنظیم میکند. همچنین پروتئین IpaB با نقش در سیستم ترشحی تیپ 3 از جمله فاکتورهای ویرولانس ضروری در شیگلا فلکسنری محسوب میشود. سیستم­های توکسین – آنتی توکسین (TAسیستم­هایی هستند که دارای یک بخش آنتی توکسین ناپایدار به عنوان ممانعت کننده و یک بخش توکسین پایدار هستند. امروزه اهمیت این سیستم در بیماریزایی باکتریها مورد توجه قرارگرفته است. تحقیقات متعدد پتانسیل این سیستم را جهت یک هدف ضد میکروبی در باکتری­های مختلف بیان می کند. به صورت تئوری با فعال کردن یا ممعانت از عملکرد توکسین یا آنتی توکسین یک راهکار جالب برای هدف­های باکتریایی مورد توجه قرار می گیرد. در شرایط نرمال میزان توکسین و آنتی توکسین برابر بوده و میزان مرگ ومیر در باکتری­ها کمتر از 5% است. در حالیکه با فعال کردن توکسین 85% باکتری­ها از بین می روند. در حال حاضر هیچ اطلاعات مفیدی درباره شیوع TAسیستم در شیگلا فلکسنری وجود ندارد و بنابراین لزوم مطالعه در شیوع TAسیستم و همچنین بررسی عملکرد آن و ارتباط آن با فاکتورهای بیماریزا در شیگلا فلکسنری ضروری به نظر می رسد. محققین امروزه به دلیل مقاومت­های آنتی بیوتیکی در باکتری­ها به دنبال راه حل­های جایگزین مناسب برای مقابله با باکتریایی پاتوژن هستند. نقش­های متعددی برای سیستم های توکسین-آنتی توکسین در باکتری­ها ذکر شده است. نقش سیستم توکسین-آنتی توکسین در بیان فاکتورهای بیماری زا شیگلا نامشخص می باشد لذا ضرورت دارد که نقش این سیستم در بیان دو فاکتور مهم شیگلا مشخص گردد. با توجه به این امر که شیگلا فلکسنری از جمله باکتری­های بسیار پاتوژن در ایران می باشد و با توجه به مصرف آنتی بیوتیک­های متعدد میزان فراوانی سویه­های پاتوژن در ایران در حال افزایش است. لذا تحقیق حاضر فرضیه را بر روی سیستم توکسین-آنتی توکسین به عنوان جایگزینی جهت مقابله با باکتری پاتوژن بنا نهاده است.
     
نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1400/7/3 | پذیرش: 1400/9/10 | انتشار: 1400/9/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb