دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pakzad I, Hassan kaviar V, Ghafourian S, Maleki A. study of relationship between persister cells and vancomycin resistant biofilm of Enterococcus faecalis. Journal title 2022; 4 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1630-fa.html
پاکزاد ایرج، حسن کاویار وهاب، غفوریان سبحان، ملکی عباس. مطالعه ارتباط بین بیوفیلم مقاوم به ونکومایسین درانتروکوکوس فکالیس با سلول های پرسیستر. عنوان نشریه. 1400; 4 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1630-fa.html

مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
بیوفیلم به عنوان عامل اصلی در عود عفونت و همچنین ایجاد عفونت های مزمن در بسیاری از بیماری ها از جمله عفونت های مزمن ادراری، سیستیک فیبروزیس، التهاب لثه، ورم مکرر لوزه ها، عفونت های زخم جراحی،عفونت گوش میانی در کودکان و همچنین منجر به آلودگی وسایل پزشکی می شود .متاسفانه بیوفیلم ها مسئول ایجاد انواع مقاومت های آنتی بیوتیکی وعامل ایجاد مشکلات عمده در درمان بیماری ها گزارش شده است. باکتری های ایجاد کننده بیوفیلم با ایجاد یک ماتریکس خارج سلولی باعث ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی و همچنین با این مکانیسم باعث گریز از عوامل سیستم ایمنی می شوند .
انتروکوکوس ها باکتری های فرصت طلب که دارای مقاومت به طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها و در بعضی موارد عامل بروز مقاومت چند گانه به عوامل ضد میکروبی می باشند و از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی بشمار می روند و هچنین باعث ایجاد بیماری های متعدد از جمله: عفونت مجاری ادراری ، عفونت زخم، عفونت های پوستی و بافت نرم و هچنین باعث ایجاد عفونت های خون می باشد.
متاسفانه افزایش مقاومت های آنتی بیوتیکی منجر به اختلال در درمان بسیاری از بیماری ها شده است .آزمایشات متعدد نشان داده که سلول هادر حالت تکی (پلانکتونیک) به آنتی بیوتیک ها حساس هستند ولی تشکیل بیوفیلم منجر به مقاومت همین باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک می شود .
تاکنون علت این پدیده محافظت لایه های ماتریکس خارج سلولی اطراف باکتری تلقی شده است که این لایه ها مانع از نفوذ و انتشار عوامل ضد میکروبی می شود و این امر موجب تحقیقات گسترده بر روی بیوفیلم و سایر مکانیسم های تخریب کننده آن ها شده است.
اما مطالعات گوناگون و پراکنده ای در حال حاضر نقش سلول های پرسیستر را در عفونت های مزمن ثابت کرده و همچنین وجود این سلول های مقاوم در بیوفیلم را نشان داده است و باعث بیان این فرضیه می شود که احتمالا علت این مقاومت های آنتی بیوتیکی در بیوفیلم همین پرسیستر ها باشند و بیوفیلم ممکن است نقش کمتری ایفا کند . در نهایت این مطالعات می تواند این فرضیه را مطرح کند که شاید دلیل اصلی در ایجاد حالت مقاومت آنتی بیوتیکی بیوفیلم سلول های پرسیستر باشد و نقش بیوفیلم در مقاومت آنتی بیوتیکی رد گردد.
 بنابراین در این تحقیق روش های متعدد برای بررسی سلول های پرسیستر در بیوفیلم های مقاوم به آنتی بیوتیک مورد استفاده قرار خواهد گرفت تا شاید دلیل مقاومت آنتی بیوتیکی در بیوفیلم سلول های پرسیتر معرفی گردد

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1400/6/29 | پذیرش: 1400/12/10 | انتشار: 1401/3/10