دوره 1402، شماره 3 - ( پاییز 1402 1402 )                   جلد 1402 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.AEC.1401.005

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

haddadi M H, Sadeghifard N, negahdari B, Valadbeigi H, Khoshnood S. The evaluation of antibacterial effect of metformin-amoxicillin loaded chitosan-alginate nanoparticles against Helicobacter pylori in rat model. Journal title 2023; 1402 (3)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1510-fa.html
حدادی محمد حسین، صادقی فرد نورخدا، نگاهداری بابک، ولدبیگی حسن، خشنود سعید. بررسی اثر نانو حامل کیتوزان-آلژینات حساس به اسیدیته حاوی متفورمین-آموکسیسیلین در درمان هلیکوباکتر پیلوری در مدل رت. عنوان نشریه. 1402; 1402 (3)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1510-fa.html


مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (526 مشاهده)
هلیکوباکتر پیلوری عامل بیماری زا در نیمی از جمعیت جهان است. این باکتری برای لانه گزینی در معده به خوبی سازگار شده است. با توجه به فاکتور های پاتوفیزیولوژی و فاکتور های بیماری زایی به خوبی می تواند در مان را شکست دهد و علایم خفیف تا شدیدی که از التهاب معده شرو می شود و به زخم معده و در نهایت به سرطان معده منجر می شود، از خود نشان دهد.
 هلیکوباکتر پیلوری با تولید آنزیم اوره آز می تواند اسیدیته اطراف خود را تغییر دهد و با تغییر اسیدیته محیط اطراف خود در معده کانیزه شود. جایی که اکثر باکتری های بیماری زا در مجاورت اسید معده از بین می روند. اگر چه  هلیکوباکتر پیلوری به شدت به عوامل ضد میکروبی در شرایط برون تنی حساسیت نشان می دهد، ریشه کنی این باکتری با درمان های مرسوم با چالش هایی همرا است.از جمله مواردی که در ناکار آمدی درمان نقش دارد آزاد سازی داروهای خوراکی در معده   است.  مواردی که بر آن تاثیر دارند عبارتند از مشکلات فیزیولوژیکی و فاکتورهای دارویی  هستند. روش های متنوعی برای دارورسانی برای ریشه کنی  هلیکوباکتر پیلوری استفاده شده است که کاربردی ترین و معروف ترین آنها روش شناورسازی  و روش اتصال زیستی  است. روش شناور سازی موادر کاربرد دارد که دارای دنسیته پایین یا شناوری بالاتر از محتوای معده داشت باشد. از جمله موادی که در این روش می توان استفاده کرد آلژینات  است که سطح هیدروفوب را تشکیل می دهد. که بعد از مجاورت با اسید معده به خوبی بر سطح آن شناور می شود.
سیستم های اتصال زیستی اتصال نانوذرات دارای مواد با خاصیت اتصال زیستی به لایه موکوسی باعث می شود آزاد سازی دارو در جایگاه ثابت با میزان رهش تنظیم شده اتفاق بیفتد که باعث اثر بخشی بهتر دارو بر ناحیه موکوس معده می شود. مطالعاتی برای انتقال آنتی بیوتیک با نانوحامل هایی با خاصیت اتصال زیستی انجام شده است که نشان داده اند اثر گزاری دارو با انتقال مهندسی شده بسیار بیشتر از حالت پودر است.
اخیراً مطالعاتی کپسوله کردن دارو بر پایه آلژینات و کیتوزان را گزارش کرده اند این دو ماده هم خاصیت اتصال زیستی و هم خاصیت شناوری بر محتوای معده را دارند. علاوه بر این گزارش شده است که کیتوزان رشد هلیکوباکتر پیلوری را متوقف می کند و همچنین متفورمین نیز خاصیت آنتی هلیکوباکتر پیلوری دارد. در این مطالعه با انکپسوله کردن متفورمین و اموکسیسیلین با نانو حامل کیتوزان آلژینات حساس به اسید میخواهیم اثر بخشی آنتی بیوتیک در درمان  هلیکوباکتر پیلوری را افزایش دهیم. و همچنین اثر متفورمین را به عنوان یک همراه آنتی بیوتیکی در درمان هلیکوباکتر پیلوری در مدل حیوانی رت بررسی کنیم
     
نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1400/3/19 | پذیرش: 1400/7/20 | انتشار: 1402/7/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb