دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1401 1401 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

khoshnood S, Sadeghifard N, hydari M, moradi M, Iraqi A, irani G et al . Investigation of epidemiological features of brucellosis in Iran: A systematic review and meta-analysis study. Journal title 2023; 5 (4)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1507-fa.html
خشنود سعید، صادقی فرد نورخدا، حیدری محسن، مرادی ملیکا، عراقی الماس، ایرانی گلناز و همکاران.. بررسی ویژگی های اپیدمیولوژیک برسلوز در ایران: مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز. عنوان نشریه. 1401; 5 (4)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1507-fa.html

مرکزتحقیقات میکروب شناسی بالینی
بیماری بروسلوز در تمام نقاط دنیا به جز مناطقی که بروسلوز گاوی ریشه کن شده است اتفاق میافتد. سالانه 500هزار مورد جدید عمدتاً در کشورهای مدیترانهای، آسیای مرکزی، شبه جزیره عربستان، هند و آمریکای لاتین گزارش میشود. در تمام نقاط ایران بروسلوز اندمیک بوده و هنوز هم به عنوان یک معضل در حوزه سلامت به شمار میرود. ایران با میانگین بروز 43/24 در صد هزار نفر در رده چهارم دنیا قرار دارد. به دلیل مرزهای طولانی کشور و عدم نظارت بر واردات دامها، تعداد زیاد جمعیت عشایری، روشهای سنتی دامداری، عدم نظارت کافی بر تولید و توزیع محصولات لبنی و عدم اجرای منظم واکسیناسیون و آزمایش و کشتار دامها، موارد زیاد بیماری در کشور گزارش شده است. در مطالعات انجام شده در نقاط مختلف ایران شیوع بروسلوز در کازرون 7/8درصد، بوشهر 10/8درصد، کرمان 3/2درصد31/2درصد ، اصفهان ، گیلان (مناطق روستایی) 9/8درصد، مازندران 53/9 درصد و عشایر کل کشور 29/5درصد گزارش شد.
 به رغم اهمیت بیماری و صورت های متفاوت ظهور نشانه ها و علایم آن، تاکنون مطالعه جامعی در زمینه علایم و نشانه های متفاوت بیماری در دسترس نیست. از این رو این مطالعه انجام گردید تا بتوان در یک مرور ساختارمند علایم و نشانه های متفاوت بیماری در مبتلایان در سطح کشور را بررسی نمود و بتوان به کمک آن از فراوانی هر کدام از این نشانه ها و علایم در افراد مبتلا در سطح کشور اطلاع یافته و دید کلی تری نسبت به تظاهرات این بیماری هزار چهره پیدا کنیم. این امر در نهایت منجر به تسریع روند تشخیصی شده و بیماران میتوانند در زمان کوتاه تری به درمان مناسب دست پیدا کنند.

نوع مطالعه: مرور سیستماتیک و متاآنالیزیس | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1400/3/17 | پذیرش: 1400/6/14 | انتشار: 1401/12/10