دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdi J, mohamadyan A. Anti-giardial activity Capparis spinosa L. leaves and fruits extracts on Giardia lambia cysts. Journal title 2021; 4 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1493-fa.html
عبدی جهانگیر، محمدیان آرام. بررسی اثر کشندکی عصاره هیدرو الکلی برگ ومیوه گیاه باکه بر کیست ژیاردیا لامبلیادر شرایط آزمایشگاهی. عنوان نشریه. 1400; 4 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1493-fa.html

مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
ژیاردیا لامبلیا ،عامل اسهال انگلی رایج درانسانها به خصوص در کودکان در سراسر جهان است وباعث عفونتهای بدون علامت تا اسهال شدید ویا اسهال مزمن ،بی اشتهایی،کاهش وزن ،کاهش گاما گلبولین ها ، سوء جذب وکندی رشد در کودکان میشود .مترونیدازول ودیگر نیترو ایمیدازولها ،به عنوان داروهای انتخابی در برابر ژیاردیا مورد استفاده قرار میگیرند .اما شواهدی نشان میدهد که مقاومت به بعضی از داروها  ، عفونت مجدد ،عدم درمان ،اثر بخشی کم ویا عوارض جانبی نا خوشایند با عث شده تا گیاهان به عنوان منابع طبیعی و ارزشمند دارویی مورد برسی وتحقیق قرارگیرند .جهت رسیدن به یک داروی طبیعی تر با کارایی مناسب  وبا کمترین عوارض جانبی،  و با توجه به اینکه گیاه کاپاریس اسپینوزا گیاهی است پر شاخ وبرگ که بیشتر شاخه های آن روی زمین گسترده میشود .میوه آن بعد از رسیدن شکفته شده ومغزش قرمز رنگ است باکه در کاهش نفخ ،تاثیر داشته وخاصیت ضد روماتیسمی دارد.در درمان کلیه کاربرد داشته وبه عنوان تحریک کننده ومحافظ کبد ثبت شده است .اثر برضد انگل لیشمانیا وضد میکروب ،همچنین در درمان نقرس معمول بوده است .گیاه باکه  ،در کشورما واستان ایلام بومی بوده  و تا کنون هیچ مطالعه ای در مورد تاثیر این گیاه بر روی انگل ژیاردیا صورت نگرفته است .لذا این مطالعه با هدف بررسی عصاره هیدرو الکلی   برگ ومیوه گیاه کاپاریس اسپینوزا بر روی کیست ژیاردیا در شرایط آزمایشگاهی  با روش شمارش مستقیم ورنگ سنجی طراحی گردید .

نوع مطالعه: آزمایشگاهی | موضوع پروپزال: علوم بهداشتی
دریافت: 1400/3/9 | پذیرش: 1400/3/12 | انتشار: 1400/3/10