دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghifard N, haddadi M H. Evaluation of cagA and vacA genes polymorphism of Helicobacter pylori isolated of upper gastrointestinal patients in Ilam. Journal title 2021; 4 (2)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1480-fa.html
صادقی فرد نورخدا، حدادی محمد حسین. بررسی شیوع پلی مورفیسم ژنهای cagA و vacA در سویه های هلیکوباکترپیلوری جداشده از بیماران مبتلا به بیماری های گوارشی فوقانی در ایلام در سال1393. عنوان نشریه. 1400; 4 (2)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1480-fa.html

مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
امروزه هلیکوباکتر پیلوری باکتری گرم منفی و میکرو ائروفیلیک به عنوان مهمترین عامل اتیولوژیک بیماری های گوارشی شناخته شده است. در روند پیشرفت عفونت در افراد الوده فاکتور های مختلف محیطی ، ژنتیک جمعیت و فاکتورهای پاتوپژنز باکتری نقش مهمی دارند. H. pylori از لحاظ ژنتیکی بسیار ناهمگون می باشد به این صورت که سویه های بیماری زا در مناطق مختلف دارای ژنوتیپ مختلف بوده و در هر منطقه جغرافیایی بنا به فاکتور های محیطی و ژنتیکی انواع ژنوتیپ غالب متفاوت می باشد. شیوع H. pylori و بیماری های گوارشی در ایران بالا می باشد و همچنین مطالعات انجام شده نشان میدهد که تعیین انواع ژنوتیپ غالب جهت پیشگیری به عنوان یک فاکتور آینده نگر بسیار اهمیت دارد. ژن های cagA  و  vacA از مهمترین ژن های پاتوژنز H. pylori می باشند. تا کنون مطالعات بسیار فراوانی در ارتباط با تعیین پلیمورفیسم ژن vacA و cagA به صورت جدا گانه انجام شده است. اما مطالعه ای در ارتباط با تعیین پلیمورفیسم هر دو ژن در غرب کشور انجام نشده است. امروزه علاوه بر انواع ژنوتیپ های s-i-m برای ژن vacA، ناحیه ای به نام d  در بین ناحیه ژنی i و m وجود دارد که مطالعات انجام شده ارتباط حضور این ناحیه را با افزایش خطر بیماری های گوارشی نشان میدهند. پلیمورفیسم های تعیین شده در ایران تا کنون این ناحیه را بررسی نکرده اند.
در ارتباط با ژن cagA که به عنوان مهمترین فاکتور بیماری زا H. pylori  شناخته می شود سویه هایی با موتیف با قطعه افزایش یافته C، افزایش خطرابتلا به بیماریهای ULCERATIVE و CANCER  را بدنبال دارد.
با توجه به شیوع قابل توجه بیماری های گوارشی در جمعیت های ایرانی و اهمیت بسیار زیاد فاکتورهای ویرولانس هلیکوباکترپیلوری عامل ایجاد کننده عفونت دستگاه گوارشی فوقانی در کنار فاکتور های محیطی و ژنتیکی جمعیت، جهت پیشگیری و درمان نیاز به اطلاعات جامع و کاربردی می باشد لذا در جهت پیشبرد اهداف پیشگیری از ابتلا و درمان مناسب مبتلایان، در فیلد باکتریولوژی نیاز به بررسی انواع سویه های مولد عفونت هلیکوباکترپیلوری و اثر انواع ژنوتیپ های آن در بیماری های مختلف  می باشد. لذا در این طرح تحقیقاتی با بررسی شیوع پلی مورفیسم دو ژن cagA و vacA و همچنین ارتباط حضور انواع الل vacA و  انواع موتیف cagA با انواع بیماری های گوارشی به بررسی اثر این دو ژن در ابتلا به بیماری گوارشی در منطقه مورد مطالعه می پردازیم

نوع مطالعه: مقطعی (Cross sectional) | موضوع پروپزال: میکروب شناسی پزشکی
دریافت: 1394/6/25 | پذیرش: 1394/11/14 | انتشار: 1399/12/23