دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1396.19

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavimoghadam S R, asmail chagani M. Title: The relationship between spiritual health and self-control by level of well-being and quality of life between health care network staff township ilam years 1395-96. Journal title 2021; 4 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1465-fa.html
موسوی مقدم سید رحمت اله، اسمعیل چگنی مهری. بررسی رابطه بین سلامت معنوی با سطح بهزیستی و کیفیت زندگی در بین کارکنان شبکه بهداشت ودرمان شهرستان ایلام ۱۳۹۶. عنوان نشریه. 1400; 4 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1465-fa.html


گروه آموزشی معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (1596 مشاهده)
    مقدمه: سلامت معنوی یکی از ابعاد سلامت است که بدون آن دیگر ابعاد زیستی، روانی و اجتماعی نمی‌توانند عملکرد درستی داشته باشند و در نتیجه بالاترین سطح کیفیت زندگی، قابل‌دستیابی نخواهد بود. 
   روش: روش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه¬ی گردآوری اطلاعات، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه¬ی آماری شامل کلیه¬ی کارکنان شبکه¬ی بهداشت و درمان شهرستان ایلام، تعداد (365) نفر زن و مرد بود که از این افراد تعداد (103) نفر به‌عنوان نمونه با روش نمونه‌گیری در دسترس، انتخاب شدند. جهت جمع¬آوری دادهها از پرسشنامه¬ی سلامت معنوی پالوتیزین و آلیسون، پرسشنامه¬ی سطح بهزیستی ریف و پرسشنامه¬ی کیفیت زندگی (sf-35) استفاده شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS و نرم افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
بحث: نتایج پژوهش نشان داد که بین سلامت معنوی و سطح بهزیستی افراد و بین سلامت معنوی و کیفیت زندگی، رابطه-ی مثبت معنی‌داری وجود دارد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که بین سطح بهزیستی و کیفیت زندگی رابطه معنی‌داری وجود ندارد. 
   نتیجه‌گیری: با توجه به ارتباط بین سلامت معنوی و کیفیت زندگی توصیه می‌شود، مداخلات آموزشی با تمرکز بر ارتقای سلامت معنوی و به‌ منظور بهبود کیفیت زندگی صورت گیرد. کارکنان شبکه¬ی بهداشت و درمان بخشی از نیروی انسانی نظام سلامت را تشکیل می¬دهند؛ بنابراین بدیهی است که باید از سلامت معنوی و بهزیستی روانشناختی بالایی برخوردار باشند؛ در این صورت، علاوه بر تأثیر به سزایی که می¬تواند در ارتقای کیفیت زندگی داشته باشد، در بهبود عملکرد شغلی آنها و در نتیجه افزایش میزان رضایتمندی بیماران و مددجویان از خدمات ارائه شده بهداشتی و درمانی مؤثر است. 
     
نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: عمومي
دریافت: 1399/2/21 | پذیرش: 1399/9/23 | انتشار: 1400/3/10

ارسال نظر درباره این پروپزال : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به مجری اصلی


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقات، پژوهش و فناوری می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Technology and Research Information System

Designed & Developed by : Yektaweb