دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1400 1400 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousavimoghadam S R, asmail chagani M. The relationship between religious orientation and focus much of global spiritual understanding nurses (male and female) working at a military hospital emam khomeni city of ilam (1396. Journal title 2021; 4 (1)
URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1464-fa.html
موسوی مقدم سید رحمت اله، اسمعیل چگنی مهری. بررسی رابطه بین جهت گیری مذهبی و درک معنوی بر میزان تمرکز پرستاران در بیمارستان امام خمینی شهر ایلام. عنوان نشریه. 1400; 4 (1)

URL: http://newresearch.medilam.ac.ir/article-1-1464-fa.html

گروه آموزشی معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده
   مقدمه: تمرکز حواس، حالتی ذهنی و روانی است که در آن حالت، تمام قوای حسی، روانی و فکری انسان روی موضوع خاصی متمرکز می‌شود و تضمین‌کننده امر یادگیری، انجام صحیح کارها و رهایی از خطرات احتمالی است.
   روش: روش پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه ی گردآوری اطلاعات، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری در این پژوهش، شامل کلیه ی پرستاران شاغل در بیمارستان امام خمینی در سال 1396 است که تعداد 160 نفر بودند که 121 نفر آنها با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی جهت‌گیری مذهبی آلپورت و راس (1950)، مقیاس درک معنوی کینگ (1993) و پرسشنامه ی نارسایی‌های شناختی برادبنت و همکاران (1982) استفاده شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS و نرم افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
   بحث: ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین جهت‌گیری مذهبی و درک معنوی و بین جهت‌گیری مذهبی و میزان تمرکز پرستاران، رابطه ی مثبت و معنی‌داری وجود دارد؛ ولی بین درک معنوی و میزان تمرکز رابطه ی معنی‌داری وجود ندارد. همچنین ضریب تأثیر معادلات ساختاری نشان داد که بین جنسیت پرستاران و درک معنوی آنها رابطه¬ی معناداری وجود دارد.
   نتیجه‌گیری: پرستاری چه به مفهوم مراقبت، مواظبت و کمک به افراد نیازمند و رنجوران جسمی و روحی، و چه به لحاظ حرفه¬ی پزشکی یعنی اجرای صحیح و دقیق دستورات بهداشتی، درمانی و مراقبتی افراد بیمار و از دیدگاه فرهنگ غنی و پربار اسلام، حرفه‌ای مقدس و بسیار پرارزش هست. از این‌رو اهمیت دادن به اموری که به کیفیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی کمک می‌کند، باید در اولویت پژوهش‌ها قرار گیرند؛ از جمله مولفه های مذکور در عنوان مقاله.

نوع مطالعه: سایر...... | موضوع پروپزال: بهداشت و پرستاری
دریافت: 1396/2/21 | پذیرش: 1396/11/7 | انتشار: 1400/3/10